Web Analytics

Când Adrian Păunescu „uita” să-şi plătească la „Muntenia” cazarea, masa, băutura

de | 20.08.2021 10:03 | Cultură, Actualitate

Marele poet Adrian Păunescu a trăit pe picior mare toată viața, mai ales pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, atunci când Cenaclul „Flacăra” era în floare. Tremurau toți prim-secretarii P.C.R. de teama lui, îi puneau la dispoziție totul.

La recepția hotelului a spus că o să plătească… prefectul

După 1990, Adrian Păunescu a încercat să reînvie Cenaclul, botezat „Totuși, iubirea”. A fost și la Pitești, prin 1995, și a strâns în Piața „Milea” circa 5000 de spectatori. În acea perioadă, era prim-vicepreședinte al Partidului Socialist al Muncii, partid condus de fostul premier Ilie Verdeț. Adrian Păunescu dădea cu barda în Ion Iliescu și în P.D.S.R.
În vara anului 1996, înainte de a candida la… președinția României, Adrian Păunescu a fost, în secret, la Pitești. S-a cazat la Hotelul „Muntenia”. Nu singur, ci cu o iubită de ultimă oră. Nu a ieșit din cameră deloc în oraș, a preferat să scrie o nouă carte și să iubească. După ce a terminat noua carte de versuri (două săptămâni), a plecat acasă, la București. Îl aștepta d-na Carmen, soția. Dar, la recepție, în loc să plătească (totul, room-service), a spus că o să plătească… prefectul. Era învățat ca în anii 80.

După o vreme, văzând că prefectul nu plătește, Ciobotoiu, șeful hotelului, l-a sunat pe prefect. Întâmplător sau nu, propus de Clubul Umanist al lui Gh. Popescu (înființat de Dan Voiculescu înainte de P.U.R.), acesta era Constantin Nicolescu. Prefectul Nicolescu a spus că nu are cum să plătească, mai ales pentru cazări cu o lună în urmă, și că e cazul să plătească P.S.M. Argeș, doar Păunescu era lider al acestui partid.

Până la urmă, au plătit membrii P.S.M. Argeș

Lui Dumitru Drăguț, președinte al P.S.M. Argeș, încă deputat, i-a căzut cerul în cap. Suma era imensă, partidul extrem de sărac, format din oameni fără venituri. A cerut timp. Din salarii, pensii, bănuți, a strâns suma necesară și a plătit la hotel. În vremea asta, Păunescu își făcea reclamă la TV, făcându-i zob pe Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Petre Roman, Mudava, Radu Câmpeanu, Militaru etc. A luat puține voturi la președinție, în ciuda elocinței și argumentelor sale, multe corecte!
Jean Dumitraşcu

Citește și Medalion In Memoriam Adrian Păunescu la Piteşti

Citește și Dezvăluiri din naftalina istoriei recente. În 2002, Calinic i-a cerut lui Adrian Păunescu să nu accepte ca Şcoala 15 din Piteşti să-i poarte numele

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Si … care este treaba, omu’ era liberal ! Ori, doar acum se „poarta” … liberalismul ?