Web Analytics

Când a completat declaraţiile de interese, Iulian Richiţeanu a „uitat” că este membru APAC, deşi asociaţia are sediul la el acasă

de | 17.05.2018 09:56 | Dezvăluiri

3 richiteanuLuna trecută, Jurnal de Argeș relata despre faptul că, în declarația de interese întocmită în mai 2017,  Iulian Richițeanu, directorul general al SC Termo Calor Confort  Pitești, nu pomenea nimic despre calitatea sa de membru al Asociaţiei „PENTRU O APĂ CURATĂ” (aşa cum încă mai figurează pe site-ul asociaţiei alături de mai mulţi membri, printre care și alte câteva nume sonore: Gelu Mujea, consilier tehnic la nivel CA – S.C. APĂ CANAL 2000 SA PITEŞTI , expert achiziţii publice, expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europene, membru al Comisiei Schemelor de Certificare Persoane Auditori/Manageri, auditor calitate  şi auditor mediu,  Doru Boștină, avocat coordonator „ Boştină şi Asociaţii”, membru în cadrul Baroului Bucureşti,  și  Neculae Bâldea, fondator al Centrului Medical ELIM – preşedinte C.A, fondator al Radio Muntenia 105,7 și al Grupului de FIRME ROMWACLEAN).

3 02Iulian Richiţeanu declara atunci că nu mai este membru al APAC, dar recunoștea că, nici în perioada în care a fost membru, nu a trecut respectiva calitate în declarațiile de interese.
„Nu cred că am minţit, cred că am uitat”, spunea luna trecută Iulian Richiţeanu.
„Omisiunea” e cu atât mai greu de înțeles cu cât adresa Asociaţiei „PENTRU O APĂ CURATĂ” , așa cum figurează ea pe site-ul APAC (str. Gheorghe Şincai),  este exact în apartamentul lui Iulian Richițeanu (foto).
Directorul general al SC Termo Calor Confort spune că este vorba de o neactualizare a informaţiilor de pe site-ul APAC.  
„Atunci n-aveau unde să facă sediul şi l-au făcut acolo, la mine, dar din 2013, 2014 au plecat de acolo, a fost doar sediu social acolo…  Cred că n-au actualizat site-ul”, a mai declarat, pentru Jurnal de Argeş, Iulian Richiţeanu.
Cert e că, la aproape o lună de la publicarea articolului nostru, Iulian Richițeanu încă mai figurează ca membru în respectiva asociație, deşi susţine că de ani buni a renunţat la această calitate. „Nici nu ştiu dacă asociaţia există, o să caut şi eu, să mă scoată naibii de acolo, că nu mai sunt de mult timp membru, din 2013-2014. Eu am făcut la vremea aceea o solicitare în acest sens, dar nu cred că au actualizat ei site-ul. V-aş pune-o la dispoziţie, dacă aş găsi-o, dar vă daţi seama că sunt câţiva ani de atunci…”, a mai declarat Iulian Richiţeanu, care a încercat să contacteze și conducerea ziarului.  
Asociaţia „PENTRU O APĂ CURATĂ” (APAC) este o organizaţie autonomă, nonguvernamentală, nonprofit, de drept privat, de interes comunitar, cu personalitate juridică dobândită în baza sentinţei civile nr. 29/RA/2011 a Judecătoriei Pitești.

Neculae Bâldea: „Sunt bătrân, sunt pensionar…”

Neculae Bâldea, preşedintele respectivei asociaţii al cărei scop declarat este „Promovarea valorilor privind protecţia mediului şi a apei, precum şi educarea populaţiei în acest sens și întărirea autorităţii şi prestigiului social al membrilor săi”, figurează, la secţiunea „Poziţia actuală deţinută”, ca lector universitar la Universitatea din Piteşti şi la Universitatea „Titu Maiorescu” Bucureşti.
Ne-am interesat dacă domnia sa a amintit în declarațiile de interese (pe care, din calitatea de lector pomenită pe pagina APAC, legea îi cere să le depună la cele două universități) și poziția de membru APAC.
„Persoana care se ocupa de site a plecat în străinătate, cum e moda acum… Eu nu mai predau la universitate de mulți ani. La UPIT nu mai predau de vreo 10 ani. Nu mai predau nici la Titu Maiorescu, pentru că sunt bătrân, sunt pensionar”, a explicat, contactat de Jurnal de Argeș, Neculae Bâldea.
Indiferent de cât timp nu mai este actualizat site-ul APAC, dacă am face un simplu calcul matematic chiar pe cifrele avansate de preşedintele APAC, ar reieşi că nici în 2011, când asociaţia abia dobândea personalitate juridică, Neculae Bâldea n-ar mai fi fost în conjunctura care să-i  permită să treacă la secţiunea „Poziţia actuală deţinută”  calitatea de lector la cele două universităţi.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii