Web Analytics

Câmpulungul vrea să-şi modernizeze celebrul centru cu „Pardon” şi „Mersi”

de | 16.05.2019 14:21 | Politica si Administratie

Cu puţin scandal, că aşa e obiceiul, la Câmpulung s-a intrat în linie dreaptă cu reabilitarea uneia dintre cele mai renumite zone a municipiului, bulevardul cu miros de tei şi umbră de castani denumit „Pardon”. Anul trecut, în noiembrie, Consiliul Local Câmpulung a aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiţiei „Reabilitare strada Negru Vodă şi strada Republicii, de la intersecţia cu strada Poenaru Bordea până la intersecţia cu strada Petre Zamfirescu”, lucrare legată chiar de bulevard.
Apoi, anul acesta a avut loc desemnarea executantului, după ce toată procedura a fost ţinută la secret, acesta fiind constituit de grupul de firme Conteh Barengott, Group Concif şi Ratelen Construct ale familiei muscelene Răuţoiu. S-au alocat şi bani, deocamdată doar două milioane dintr-un total de peste şase milioane, se aşteaptă doar semnalul de începere a lucrărilor. Un semnal care întârzie şi din cauza faptului că două dintre firmele executante se ocupă şi de amenajarea Pieţei Primăriei, având deja o depăşire de cinci luni a termenului de finalizare.
Noul proiect de amenajare a centrului Câmpulungului, după cel legat de Piaţa Primăriei şi cel dinspre partea sudică a zonei centrale, îşi propune reconstituirea unui traseu de promenadă între parcurile mari ale municipiului, Kretzulescu şi Grădina Publică „Mersi”, un traseu exact pe Bulevardul „Pardon”. Astfel se speră la creşterea numărului de turişti veniţi la Câmpulung şi a duratei de şedere a acestora. Este un deziderat deseori amintit şi de foştii primari care contau pe dezvoltarea Câmpulungului prin activitatea de turism. Realizarea lucrărilor va constitui un pas înainte şi datorită faptului că proiectul prevede trecerea în subteran a instalaţiilor de date, telefonie şi cablu TV, la acest moment Câmpulungul fiind împânzit de cabluri aeriene. În plus, reabilitarea bulevardului şi finalizarea lucrărilor în cele două parcuri se vor plia pe o altă dorinţă a administraţiei locale, aceea de a amenaja albia Râului Târgului ca traseu de promenadă şi divertisment.

Repere celebre în Câmpulung

Bulevardul „Pardon” şi Grădina Publică „Mersi” sunt zone care au conturat faima Câmpulungului în perioada interbelică. Este un lucru care persistă în memoria afectivă a comunităţii locale, mai ales că cele două locuri au constituit platouri de filmare pentru celebrul „Titanic Vals” al musceleanului Tudor Muşatescu. Afluenţa de turişti de pe vremuri aglomera bulevardul pe care deseori se auzea „Pardon!”, iar în Grădina Publică era abundenţă de „Mersi!” atunci când se ofereau locuri pe băncile din parc.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii