Web Analytics

Câmpulungul a ajuns la fundul sacului

de | 7.09.2017 11:02 | Politica si Administratie

01 PrimariaCampulungDupă ani de zile în care excedentul bugetar al municipiului Câmpulung a explodat, în 2017 puşculiţa s-a golit. Spre exemplu, în 2015, Câmpulungul a avut un plus de 6,8 milioane de lei, sporind plusul de la secţiunea de dezvoltare din bugetul pe 2016 până la 24 de milioane de lei, adică echivalentul veniturilor proprii aferente unui an bugetar.

Erau bani strânşi pe vremea administrării treburilor publice de către Călin Andrei, iar succesorul acestuia, Liviu Ţâroiu, a început să-i folosească imediat după ce a preluat puterea.
La începutul lui 2017, primarul Liviu Ţâroiu a cerut Consiliului Local să aprobe acoperirea unui deficit de 15 milioane de lei pe anul 2016. Oricum, anul trecut a fost încheiat cu un minus de 3,454 milioane, astfel că excedentul a scăzut. Pentru acest an, majoritatea investiţiilor au fost programate cu finanţare asigurată din excedent, astfel că, la acest moment, în sacul cu bani au mai rămas doar 6.000 de lei. În aceste condiţii, Câmpulungul va funcţiona anul viitor doar cu veniturile proprii şi alocaţiile bugetare externe, fiind greu de crezut faptul că exerciţiul pe 2017 se va încheia cu excedent.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii