Web Analytics

Campanie de informare în mediul rural din judeţ privind drepturile şi oportunităţile cetăţenilor europeni

de | 20.02.2020 13:06 | Cultură

Cetățenii și întreprinderile din Uniunea Europeană trebuie să fie informați în mod corect în privința drepturilor și oportunităților pe care le presupune apartenența la Uniunea Europeană.
În acest sens, Centrul Europe Direct, din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, a lansat o nouă campanie de informare, „Rețele europene, oameni conectați”, în județul nostru. Aceasta se va derula sub forma unei serii de patru evenimente în mediul rural, unde va promova serviciile de informare și asistență ale Uniunii Europene: EURES, SOLVIT, Eurodesk, EDC, ECC-NET etc.
Primul eveniment a avut loc miercuri, 12 februarie, la Poienarii de Muscel, unde cetățenii din comună au aflat cum aceste servicii interacționează cu publicul la nivel național, regional și local, răspunzând cererilor de informații sau asistență.
Reprezentanții Centrului Europe Direct Argeș au vorbit despre EURES – rețeaua europeană a locurilor de muncă, SOLVIT – rețeaua centrelor care oferă soluții gratuite, rapide și pragmatice la probleme apărute în urma aplicării incorecte a legislației UE de către administrațiile naționale, Eurodesk – serviciul de informare care facilitează gratuit accesul la informații europene de interes pentru tineri și pentru cei care lucrează cu tinerii în aproape 30 de țări europene, ECC-NET – rețeaua centrelor europene ale consumatorilor care-i informează pe aceștia despre propriile drepturi și oferă consiliere și asistență în ceea ce privește plângerile și soluționarea litigiilor apărute în cazul achizițiilor transfrontaliere, NARIC – platforma pentru recunoașterea calificărilor academice, Euroguidance – serviciul de informare despre sistemele de învăţământ şi de formare din toate ţările europene și EURAXESS – rețeaua ce sprijină mobilitatea cercetătorilor.
Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Biblioteca Comunală Poienarii de Muscel și a avut drept scop creșterea numărului de cetățeni informați cu privire la drepturile pe care aceștia le au în Uniunea Europeană.
Ionela Panait

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii