Web Analytics
scris joi, 22.09.2022

Campania ”Educație fără violență”, ajunsă la final. O elevă din Pitești, premiată

Adrian Bughiu, vicepreședinte Consiliul Judetean Arges, a participat astăzi, 22 septembrie 2022, la sediul Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului Argeş, la premierea campaniei ”Educație fără violență”.

Campania ”Educație fără violență”, ajunsă la final. O elevă din Pitești, premiată

Derulată pe parcursul celui de al doilea semestru al anului școlar la nivelul întregului județ, ”Educație fără violență” a fost o campanie de prevenție a fenomenului de violență juvenilă inițiată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și Consiliul Judetean Arges prin ATOP, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul de Poliție al județului Argeș, Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș, Poliția Locală Pitești, Corpul Național al Polițiștilor și Consiliul Județean al Elevilor Argeș.

Campania a presupus sesiuni informative în 31 de școli și licee din Argeș, diseminarea de pliante și afișe, promovarea printr-un spot radio și video, prin social-media și crearea unui site dedicat – bullyn.ro. Prin intermediul acestei platforme, elevii au putut completa un formular și au participat la un concurs.

Citește și Măsuri pentru creșterea siguranței circulației, în Pitești     

Din cei aproape 1700 de tineri care au aplicat, Marghiolu Alexia Gabriela, de la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din Pitești a câștigat premiul cel mare – un smartphone. Ea a primit premiul de la Sebastian-Mihai Zidaru, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș al elevilor.

”Am spus acum câteva luni, atunci când am avut debutul acestei campanii, că îmi doresc foarte mult să avem rezultate cât mai bune. De ce am spus acest lucru? Pentru că mi se pare foarte important ca un număr cât mai mare de copii și chiar de adulți să conștientizeze existența acestui fenomen și să înțeleagă gravitatea lui. Și, în mod special, să acționeze împotriva bullyin-gului. Sunt convins că fiecare dintre noi am fost cel puțin martorii unor astfel de comportamente care pot afecta emoțional, pe termen lung, copii, cu reverberații chiar și în viața de adult. Văzând cifrele și ținând cont că această campanie nu s-a derulat pe o perioadă de timp prea îndelungată – faptul că această campanie a ajuns în peste 30 de școli și licee din județ, nivelul de implicare inclusiv pe Facebook al copiilor, faptul că ați țintit și mijloacele de comunicare din social media – Instagram/ Facebook intens folosite de copii și unde se poate face și o viralizare a mesajului, sunt încrezător că ne-am atins obiectivul. Am intrat și pe site-ul creat special – bullyn.ro, am văzut că au fost destul de mulți cei care l-au accesat, îmi doresc să continue activitatea și de acum încolo și să devină și mai interactiv.

Eu vreau să vă mulțumesc tuturor instituțiilor implicate, de la ATOP la DGASPC, Inspectoratului Școlar, Jandarmeriei și Poliției, Poliției Locale Pitești și Corpului Național al Polițiștilor, și în mod special Consiliului Județean al Elevilor, care cred că, prin puterea de diseminare și mai ales de convingere în rândul elevilor, a avut un rol semnificativ în reușită acestui proiect. Veți găsi în noi, oricând, un partener și vă asigur că vom continua astfel de proiecte împreună”, a precizat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș.

Citește și 21 septembrie a fost o zi fără persoane decedate pe drumurile din Argeș

”Sunt bucuroasă că am reușit să implementăm acest proiect finanțat de Consiliul Județean Argeș, proiect care va continua într-o formă sau alta și se va extinde prin atingerea și altor teme de interes pentru elevi. Am mers împreună în școli și am derulat acele ședințe de consiliere, am vorbit cu elevii – specialiștii noștri și specialiștii celorlalți parteneri” – Tatiana Eftime, director general DGASPC Argeș.

”Discuțiile pentru acest proiect au început de aproximativ un an de zile, încercând să continuăm activitățile din anii precedenți. Am încercat să aducem în prim plan un subiect prezent în viața de zi cu zi, mai ales în viața elevilor. Suntem părinți, implicați direct în această problematică. Am simțit-o și eu, fiind părinte de copii care erau la un moment dat la școală. Mai sunt și alte subiecte care ar trebui abordate și în curând vom derula un nou proiect care va viza consumul drogurilor” – Viorel Enache, consilier județean, președinte ATOP.

”Sunt tată a trei copii, dintre care doi sunt elevi. Acest proiect a fost a avut succes și pentru că unul dintre copii mei, după ce a vizionat videoclipul, a fost victima unui astfel de eveniment la școală. Am trăit, așadar, pe viu, efectele acestui proiect. Felicitări tuturor că acest proiect a fost implementat și pentru că a avut acest succes” – Bogdan Ivan, consilier județean, membru ATOP.

Citește și Cercetări finalizate de polițiștii argeșeni într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

”Acest proiect a luat naștere după ce Consiliul Județean al Elevilor a realizat un sondaj în rândul elevilor în urma căruia a rezultat că bullying-ul este o problemă cu care elevii se confruntă zilnic în unitățile școlare. Chiar dacă timpul efectiv al campaniei a fost destul de scurt, ne-am bucurat de un feed-back destul de bun, lucru care poate fi confirmat și de reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor care au fost prezenți alături de noi în fiecare școală”- Stancu Gabriela, educator.

”În accepțiunea noastră acțiunea a fost una foarte reușită. A fost o comunicare utilă între instituții. Noi suntem deschiși oricăror inițiative și vrem să fim un sprijin real pentru comunitatea din care facem parte. Cu atât mai mult că a fost vorba de un subiect sensibil, m-a bucurat unitatea de care am dat dovadă. Comunitatea elevilor avea nevoie de această consultare, de această informare privind bullying-ul. Consider că această campanie a fost foarte reușită” – Sebastian Mihai-Zidaru, vicepreședinte Consiliul Județean al Elevilor Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită