Web Analytics

Camionul militar prăbuşit la Dâmbovicioara ar fi rămas fără frâne. Şoferul a sărit din cabină

de | 30.06.2017 10:26 | Actualitate

IMG 6279

Noi amănunte despre accidentul grav petrecut noaptea trecută pe DN 73, la Valea Urdei, când un autocamion în care se aflau 13 militari ai Batalionului 30 Vânătorii de Munte s-a prăbuşit într-o râpă de peste 40 de metri.

Autocamionul răsturnat era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se întorceau de la un exerciţiu efectuat în poligonul Cincu spre Câmpulung, pe un drum de munte, cu foarte multe serpentine.
Şoferul camionului în care se aflau cei 13 militari a pierdut controlul volanului într-o curbă periculoasă, iar vehiculul a rupt parapetul de beton şi s-a prăbuşit în gol.
Toţi cei trei militari aflaţi în cabina autocamionului au murit. Doi dintre aceştia au fost striviţi de motorul camionului, iar cel de-al treilea, aruncat la o distanţă de câţiva zeci de metri, nu a supravieţuit impactului. Alţi nouă militari, aflaţi în partea din spate a vehicului au fost grav răniţi şi sunt internaţi la spitale din Bucureşti, Braşov şi Piteşti. O singură persoană aflată în camion a scăpat nevătămată.
Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au deschis un dosar penal în care cercetează circumstanţele în care s-a produs tragicul accident. Una dintre ipotezele verificate ar fi aceea că autocamionul ar fi rămas fără frâne. De altfel, potrivit unor martori oculari, şoferul ar fi realizat că frânele nu funcţionează şi s-ar fi aruncat din autocamion înainte ca acesta să se prăbuşească în gol. Inclusiv ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat că, potrivit declaraţiilor şoferului, camionul militar ar fi rămas fără frâne.
Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat legat de declaraţia ministrului de Interne privind frânele defecte, că aşteaptă ”să se pronunţe procurorii militari”. ”Aseară a fost sesizat Parchetul Militar, s-au deplasat procurorii la locul incidentului. La Institutul de Medicină Legală din Piteşti au fost duşi cei trei decedaţi pentru autopsie. Concluziile privind cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul vor fi aduse la cunoştinţa publică atunci când vor exista date concrete”, a declarat ministrul Apărării.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii