Web Analytics

Calinic a înfiinţat Asociaţia misionară „Atleţii lui Iisus”

de | 6.06.2019 13:29 | Actualitate

La împlinirea a „75 de veri întru frumusețea lumii văzute”, ÎPS Calinic a lansat cea de-a doua ediție, aniversară, a cărții „Mai citește o dată!”. Editat de Mănăstirea Aninoasa, volumul reunește vorbele înțelepte ale arhiereului din alte patru cărți anterioare, „Sintagme și cugetări”, „Din bucuria inimii”, „Sacra rostire” și „Mărgăritare”. Vădind o apropiere de cei tineri și problematica lor, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a vizitat luni, 3 iunie, paraclisul aflat în lucru la Universitatea din Pitești pentru a vedea care este stadiul lucrărilor și al picturilor.
Acest paraclis a fost gândit de arhiepiscopul Calinic drept un dar pentru tineri, cu scopul de a reînvia viața liturgică, duhovnicească și culturală a tinerilor studenți din Pitești. Arhiepiscopul Calinic a declarat că dorește să-și dedice următorii ani misiunii creștine, în acest sens a gândit și inaugurat o asociație misionară cu numele „Atleții lui Iisus”, cu scopul încurajării vieții religioase creștine prin organizarea de întruniri periodice, publicarea de materiale ortodoxe destinate publicului larg și prin diferite alte metode de catehizare. Voluntariatul, seminariile pe diferite teme și cântările duhovnicești nu vor lipsi din programul asociației, ne-a spus preot sachelar Vintilă Remus Rafael, responsabil misionariat tineri și caritate creștină.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

3 Comentarii

  1. # Calinic a înfiinţat Asociaţia misionară „Atleţii lui Iisus” #. Frumos si sanatos, „sportul” trebuie promovat pe orice cai.

    • Zici tu că este sport?
      Este un lux orbitor acolo. Totul făcut pe miliarde și spitalele cad pe noi. O inversare de poli in Romania secolului 21.

  2. foarte frumos! Multumim 🙂