Web Analytics

Calinic a sfinţit Paraclisul Universităţii Piteşti

de | 3.10.2019 13:12 | Actualitate

Duminică dimineața, pe 29 septembrie, la ora la care creștinii se îndreaptă spre biserici pentru a participa la sfânta liturghie, un ceremonial aparte, la care au fost prezenți toți capii bisericii de la Argeș, avea loc la Universitatea din Pitești. ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, arhimandritul Caliopie Ichim, un sobor format din 12 preoti și diaconi au oficiat slujba de sfințire a Paraclisului Universității din Pitești.
„Universitatea din Pitești s-a îmbogățit cu un laborator nou. Un Paraclis Ortodox în care știința vine să se întâlnească în mod fericit, armonios, cu credința noastră creștină, ortodoxă. Poate că pentru unii va părea antagonic demersul UPIT, însă, așa cum v-am obișnuit, nu ne este teamă de a aborda cu franchețe și profesionalism niciuna dintre temele fundamentale ale existenței…”, a spus rectorul Dumitru Chirleșan.
Rectorul UPIT a susținut acest demers, dând curs solicitării bisericii de a înființa în cadrul Universității din Pitești un spațiu special destinat rugăciunii pentru studenți și pentru toți membrii comunității academice piteștene. La finalul ceremoniei de duminică, rectorul Chirleșan a primit o diplomă și o medalie de protector al valorilor creștine. Paraclisul, cu hramul principal Întâmpinarea Domnului, a fost amenajat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului în corpul central al universității. Arhiereul a supravegheat cu atenție și grijă pentru detalii finalizarea capelei, gândite ca locație care să reînvie viața spirituală, dar și culturală a studenților și care va găzdui întâlniri pe diferite teme de actualitate, nu doar religioase, ci și laice, dar presante, așa cum este, de exemplu, problematica drogurilor. În predica sa, arhiepiscopul Calinic i-a adresat mulțumiri preotului Remus Rafael, care s-a ostenit timp de șase luni pentru ca locașul de închinăciune și învățătură să prindă conturul templului spiritual ce se dorește a fi.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Accesul se face dificil

  2. Un altfel de loc. Mulțumim!