Principele Serbiei a vizitat orașul Piteşti
1846 – Principele Serbiei, Mihail Obrenovici, a vizitat oraşul Piteşti, fiind găzduit în spaţiile Episcopiei Argeşului, reprezentată protocolar de un locţiitor.
În Piteşti au activat comisari revoluţionari de propagandă
1848, mai-septembrie. În Piteşti au activat având calitatea de comisari revoluţionari de propagandă, Andrei Pretorian, M. Marghiloman, C. Catina, N. Nanu, Ion I. Mihăileanu, Scarlat, Ştefan şi Demostene, Turnavitu, Partenie Ieromonah, Gheorghe Petrescu, Toma Furduiescu, Ilie Trifonescu.
Planul de reaşezare a zonei centrale a oraşului Piteşti
1850 – Departamentul Trebilor din Lăuntru a aprobat un ”Plan de reaşezare a zonei centrale a oraşului Piteşti”. Începe ordonarea gârlelor şi pâraielor care umblau prin oraş, demolarea magherniţelor, alinierea străzilor şi a caselor.
Citește și Comorile regalității. Schimb de exponate între Art Safari și Muzeul Național Cotroceni
Se finalizează instalarea telegrafului
1859, decembrie 3. Se finalizează instalarea telegrafului, devenind funcţională linia Bucureşti-Piteşti, cu oportunităţi pentru legături cu celelalte oraşe din ţară.
Regimentul 4 Infanterie Voluntari a participat la acţiuni de deszăpezire
În perioada 10-15 decembrie 1945, toate comunicaţiile feroviare şi rutiere spre Piteşti au fost întrerupte din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a viscolului deosebit de puternic. Regimentul 4 Infanterie Voluntari a participat la acţiunile de deszăpezire cu trei detaşamente a câte 50-100 de militari.
Este dată în folosinţă Grădina de Vară din Pitești
La 23 august 1958 este dată în folosinţă Grădina de Vară a Teatrului ”Alexandru Davila”, aflată în zona centrală a oraşului, scenă utilată pentru reprezentaţii, orgă de lumini, cabină de proiecţie, folosită frecvent inclusiv pentru spectacole cinematografice, acum parţial dezafectată.
(Informaţii selectate din „Piteşti-630, memento” de Petre Popa)
Citește și Istoricul Regimentului 4 Dorobanţi „Argeş”
0 Comentarii