Web Analytics

Caleidoscop

de | 18.10.2018 13:00 | Cultură

Şcolile ce funcţionau în Piteşti în 1925

În anul 1925 funcţionau în Piteşti Şcolile de Băieţi Nr. 1,2,3, Şcolile de Fete Nr. 1,2,3, Şcoala Primară Romano-Catolică, Liceul IC Brătianu, Şcoala Normală de Băieţi Alexandru Odobescu, Şcoala Normală de Fete, Şcoala Secundară de Fete, Şcoala Profesională de Fete Maria Teiuleanu, Grădina de Copii a Societăţii Frăţia, Grădina de Copii a Societăţii Îndrumarea şi Şcoala de Meserii.

Prim-ministrul Ion I.C. Brătianu vizitează o expoziţie a Camerei Agricole Argeş

În septembrie 1927 Camera Agricolă Argeş a organizat la Piteşti o expoziţie comercială şi industrială, primind vizita prim-ministrului Ion I.C. Brătianu, precum şi a ministrului Agriculturii, Constantin Argetoianu.

Producţia globală din Piteşti a fost considerată 100%

În anul 1950 producţia industrială globală din Piteşti a fost de 160.170.000 de lei, considerată la momentul acela bază de calcul, adică 100% pentru etapele următoare.

Clădirea Tribunalului era destinată Palatului Culturii

La 2 octombrie 1955 clădirea Tribunalului de Argeş (1914) este destinată Palatului Culturii, folosită pentru mai multă vreme inclusiv de Biblioteca Regională (Judeţeană) Argeş, Şcoala Populară de Artă, Orchestra Doina Argeşului, Comisia pentru Răspândirea Ştiinţei şi Culturii, Staţia de Radioficare sau Universitatea Populară Piteşti. În prezent activitate continuată de Centrul Cultural Piteşti, locaţie Casa Cărţii, şi Casa Artelor.

Zilele culturii tunisiene

1984, mai 4-8. În Piteşti, Zilele culturii tunisiene, la deschidere ambasadorul acestei ţări în România, Mohamed Moktar El Zannad, reprezentanţi ai Institutului Român pentru Relaţii Culturale cu Străinătatea, ziarişti, oameni de artă.

Spectacole artistice cehoslovace la Pitești

1986, iunie 16-25. Spectacole prezentate de Ansamblul Artistic al Ministerului Transportului din Cehoslovacia, schimb cultural cu Ansamblul Folcloric Chindia (Clubul Petrochimiștilor) din Pitești, instructor Marian Stănoiu.

Informaţii selectate din „Piteşti-620, memento”, de Petre Popa

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii