Web Analytics

Caleidoscop

de | 17.05.2017 13:03 | Cultură

8 librarieÎnfiinţarea în Piteşti în deceniile 1968-1988 a marilor librării

1950, iulie 1. Deschiderea Centrelor Librăriilor de Stat, directori, succesiv, Alexandru Ivan, Petre Lungu, Mihai Pârvu. Un timp a funcţionat şi Librăria Cartea Rusă (Nicolae Ganea). Înfiinţarea, pentru zona centrală din Piteşti, în deceniile, 1968-1988, a marilor librării Mihai Eminescu, Nicolae Bălcescu, Tineretului, Casa Cărţii, altele în cartiere, acum existente parţial.

A decedat iniţiatorul Societăţii Române de Geografie

Se stinge la Piteşti Constantin Căpitănescu, iniţiatorul Societăţii Române de Geografie. Născut la Curtea de Argeş în 1844, el este unul dintre primii cartografi ai Argeşului şi constructorul primelor săli meridiane din ţară. Constantin Căpitănescu se află înmormântat la Cimitirul Sf. Gheorghe din Piteşti.

Muncitorii au participat la greva tipografilor

1918, decembrie 13. Muncitorii de la Piteşti s-au solidarizat cu participanţii la greva tipografilor din Bucureşti.

A fost dat în folosinţă blocul Modern din Piteşti

În anul 1962 a fost dat în folosinţă blocul Modern din Piteşti, de pe strada Doamna Bălaşa, la parter Agenţia Piteşti a CFR, teatrul de Păpuşi Aşchiuţă amenajat parţial în clădirea unei foste instituţii bancare şi magazine. Arhitect a fost G. Horn, şef de şantier Alexandru Popescu de la Trustul de Construcţii Argeş.

Arteră de circulaţie ocolitoare faţă de zona mediană veche a Piteştiului

1979. Este dată în folosinţă artera de circulaţie care uneşte strada Stadionului-Cartierul Războieni-Calea Craiovei-Bulevardul Petrochimiştilor, ocolitoare faţă de zona mediană veche a municipiului Piteşti. Proiectantul său a fost Dumitru Colan.

Cadre didactice din Japonia în vizită la Piteşti

1989. Au vizitat municipiul Piteşti mai multe cadre didactice din provincia japoneză Kagojima-Sakurajima, aflate în schimb de experienţă cu şcoli din Argeş.

(Informaţii selectate din „Piteşti-620,  memento” de Petre Popa)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii