Web Analytics

Reţeta secretă a produselor KFC împlineşte 70 de ani

de | 4.11.2010 14:45 | Actualitate

Reţeta pe baza căreia se prepară zilnic delicioasele bucăţi de pui originale KFC împlineşte anul acesta 70 de ani. Deşi în prezent reţeta se află la loc sigur într-un seif din Louisville Kentucky, primii săi ani de existenţă au fost unii destul de agitaţi. Colonelul Sanders, cel care a descoperit amestecul de 11 ierburi şi mirodenii, a fost la un pas să renunţe la prepararea produselor care l-au transformat în emblema KFC după ce, în 1939, un incendiu a distrus bucătăria în care el lucra, la un motel din Corbin, Kentucky. Pentru că gustul puiului preparat de Sanders apucase deja să îi uimească pe cunoscuţii săi, la insistenţele acestora, colonelul a rescris reţeta şi, în iulie 1940, a reînceput să gătească pui aşa cum numai el ştia. De-a lungul celor 70 de ani care au trecut de când reţeta a fost pusă pe hârtie de colonel şi închisă în seif, au existat multe speculaţii şi încercări de a o reproduce, toate finalizate cu eşecuri. La ora actuală, secretul reţetei este cunoscut de foarte puţini oameni. Nici măcar companiile care contribuie la amestecul ingredientelor nu au informaţii complete despre reţetă. O companie furnizoare KFC amestecă o formulă care prezintă numai o parte a reţetei. O altă companie de condimente amestecă restul. La final, un sistem procesat de un computer este folosit pentru a securiza şi standardiza amestecul produselor. KFC Corporation, cu sediul în Louisville, Kentucky, este cel mai popular lanţ de restaurante cu preparate din pui. În prezent există aproximativ 36.000 de restaurante KFC în întreaga lume, ce servesc cam 12 milioane de clienţi în fiecare zi.   (N.D.)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii