Costurile construirii bisericii Sf. Vineri au fost estimate la 250.000 lei
Biserica Sfânta Vineri din Piteşti a fost sfinţită pe 19 octombrie 1908, de episcopul Gherasim Timuş. Costurile lucrării au fost estimate la aproximativ 250.000 lei.
Primul arhiepiscop catolic al Bulgariei și-a notat în jurnalul său notițe despre Pitești
În 1640 a avut loc prima din cele şase călătorii în Ţara Românească, întreprinse cu scopul observării şi sprijinirii comunităţilor catolice de aici, ale lui Petru Bogdan Baksic, episcop de Galipolii şi primul arhiepiscop catolic al Bulgariei (1642). Cu această ocazie, înaltul prelat a notat în jurnalul său: „Mai este încă oraşul Piteşti, în apropierea munţilor, aşezat pe dealuri, lângă râul Argeş; de o parte a râului se află câmpii şi păduri şi de cealaltă parte, spre munţi, sunt dealuri şi vii care sunt în număr mare şi dau vinurile cele mai bune din Ţara Românească. Are biserici frumoase şi o mănăstire de călugări. Aici nu sunt catolici, doar când vin negustori «la târg». Are 200 case de români, adică vreo mie de suflete, oameni ceva mai înstăriţi. Se face o pâine foarte frumoasă, albă şi gustoasă”.
Dezarmarea Gărzii Civile din 1884
În vara anului 1884, se hotărăşte prin lege încetarea activităţii Gărzii Civile. Acest lucru s-a lovit însă de rezistenţa gardiştilor. Dezarmarea acestora hotărâtă a se realiza până în iulie s-a desfăşurat cu dificultate la Piteşti. În februarie 1885, ministrul de Interne va declina ministrului de război sarcina de dezarmare a celor nesupuşi.
Demonstraţii împotriva acţiunilor antiromâneşti
La marea demonstraţie din capitală, din primăvara anului 1894, împotriva acţiunilor antiromâneşti întreprinse de Austro-Ungaria în Transilvania, participă, alături de alţi 4 ofiţeri şi maiorul Matei Botescu din Piteşti.
35 de ani de la înființarea Cenaclului Liviu Rebreanu
1983. februarie 15. Sărbătoarea a 35 de ani de la înființarea Cenaclului literar Liviu Rebreanu din Pitești, inițial Alexandru Sahia, președinți: Drăghici Mărgineanu, Ion M. Dinu, Zenovie Păun, Tudor Diaconu, Ludmila Ghițescu, Ion Lică-Vulpești.
Edificarea Blocului G1 din centrul Piteștiului
1986. martie 18. Începe edificarea Casei Cărții și a Casei Artelor (Blocul G1) din centrul municipiului Pitești, arhitect Pompiliu Soare, șef de șantier Ion Vasiliu, Trustul de Construcții Argeș.
(Informaţii selectate din “Piteşti-620, memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)