Profesorii au predat gratis la Şcoala Comercială din Pitești
1899, octombrie, 3. A fost inaugurată Şcoala Comercială din Piteşti. În primul an s-au înscris 41 de elevi, iar profesorii care proveneau de la Liceul I.C. Brătianu s-au angajat să predea gratuit. La 1 aprilie 1906, şcoala a fost trecută în bugetul statului.
Realizarea cartierului Nord
1966-1974. Realizarea cartierului Nord (Spitalul Militar), 2.100 de apartamente, arhitect Emilia Ernst, șef de șantier Gheorghe Măndiță, Trustul de Construcții Argeș.
Se deschide Școala Nr. 11 Craiovei
1966, septembrie 1. Se deschide Școala Nr. 11 Craiovei, astăzi Mihai Eminescu. O vreme, a funcționat în același spațiu împreună cu Liceul Nr. 3 (Alexandru Odobescu).
Începe oficial edificarea CATC Pitești
1967, martie 2. Începe oficial edificarea Combinatului de Articole Tehnice din Cauciuc, Platforma Industrială Pitești-Nord, antreprenor general, Trustul de Construcții Industriale Pitești, în colaborare cu firme occidentale, furnizoare de echipamente speciale. După privatizare SC Rolast SA, în 2008, demolat total.
În 1908 este pusă în aplicare Legea drepturilor de autor
1908. În anul 1908, în Piteşti este pusă în aplicare Legea drepturilor de autor. Astfel, la 7 aprilie 1908, directorul general al teatrelor a trimis o notă către primar în care preciza că „nicio piesă românească să nu se mai poate juca fără învoierea scrisă a autorului respectiv”.
Isac Abramovici a înființat la Pitești un cinematograf pentru copii
1912. În anul 1912, Isac Abramovici a înfiinţat la Piteşti un „cinematograf pentru copii”, vis-a-vis de Grădina Publică, pe proprietatea lui N. Sachelaride. De asemenea, pe 15 august, cu ocazia sărbătorii de Sf. Maria, în Grădina Publică avea loc o „splendidă serată veneţiană”, cu artificii asigurate de fabrica de artificii „Vulcanul” din Bucureşti, „furnizoarea familiei regale”. Pentru această serată, Primăria a oferit Grădinii Publice muzica şi iluminatul.
Inițierea „Școlii Sportive” de către liceul Nicolae Bălcescu
1957, octombrie 1. Liceul Nicolae Bălcescu din Pitești inițiază „Școala Sportivă”, atletism, handbal, baschet. Directori și antrenori cunoscuți: Ion Vorovenci, Constantin Luca, Gheorghe Dan, Corneliu Corciu, Cornel Gheție.
(Informaţii selectate din “Piteşti-620, memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)