Biserica Buna Vestire-Greci a fost înălţată în vremea lui Mihnea cel Rău
1712. Biserica Buna Vestire-Greci, din Piteşti, a fost înălţată încă din vremea lui Mihnea cel Rău. Lăcaşul sfânt a fost reconstruit şi zidit, în 1564, în timpul domniei lui Petru Vodă, fiul lui Mircea Ciobanul. Ctitorul acestui locaş este considerat logofătul Ioan, el fiind ajutat şi de alţi credincioşi de origine greacă, stabiliţi în Piteşti. În anul 1712, logofătul Rizea şi jupâneasa Ilinca au suportat cheltuielile pentru clopotniţa bisericii.
Căpitanul Joseph Gabriel Monnier, călătorind din Turcia spre Franţa, s-a oprit şi la Piteşti
La 1786, poştalioanele care veneau din străinătate opreau şi la Piteşti, întrucât aici se găsea o staţie de poştă. În acelaşi an, pe 15 septembrie, căpitanul Joseph Gabriel Monnier, călătorind din Turcia spre Franţa, s-a oprit şi la Piteşti. El a fost găzduit şi ospătat de ispravnicul (prefect) Frangopol.
Seminarul Buliga a devenit şcoala muzicii oştirii împărăteşti ruseşti
După ce servise ca seminar pentru pregătirea candidaţilor la preoţie, în 1848, şcoala de la Buliga va deveni, odată cu intrarea trupelor ţariste în Piteşti, şcoala muzicii oştirii împărăteşti ruseşti, iar mai apoi un pension de fete condus de Eliza Veldin.
Epidemia de holeră a închis Tribunalul
În perioada 20 august-1 septembrie 1848, Tribunalul din Piteşti a fost închis din cauza epidemiei de holeră. În această perioadă în incinta Tribunalului a funcţionat clubul revoluţionarilor paşoptişti, al cărui secretar a fost ales scriitorul tribunalului Tache Grigorescu, în vârstă de numai 17 ani.
Reorganizarea Comitetului Local Provizoriu al PCR
1944, august 30. S-a reorganizat, la Pitești, Comitetul Local Provizoriu al Partidului Comunist Român, secretar ales în continuare, armurierul Petre Năstăsescu.
Înființarea Comitetului Orășenesc pentru organizarea executării prevederilor Convenției de Armistițiu
1945, noiembrie 30. Înființarea Comitetului Orășenesc pentru organizarea executării prevederilor Convenției de Armistițiu, din 12 septembrie 1944, reactivată, 1 octombrie 1945, având 11 persoane, președinte, primarul Petre Năstăsescu.
(Informaţii selectate din “Piteşti-620, memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)