Promulgarea legii jandarmeriei rurale
La 1 ianuarie 1893 este promulgată legea jandarmeriei rurale. Astfel, în Argeş se înfiinţează o companie de jandarmi, împărţită în plutoane şi secţii. Compania era comandată de un căpitan ajutat de un locotenent şi îşi avea sediul în prefectura judeţului.
Şcolile care funcţionau în Piteşti în 1925
În anul 1925 funcţionau în Piteşti Şcolile de Băieţi Nr. 1, 2, 3, Şcolile de Fete Nr. 1, 2, 3, Şcoala Primară Romano-Catolică, Liceul „IC Brătianu”, Şcoala Normală de Băieţi „Alexandru Odobescu”, Şcoala Normală de Fete, Şcoala Secundară de Fete, Şcoala Profesională de Fete „Maria Teiuleanu”, Grădina de Copii a Societăţii Frăţia, Grădina de Copii a Societăţii Îndrumarea şi Şcoala de Meserii.
Atelier de întreţinere avioane la Mioveni
În anul 1943, în timpul celui de-al doilea război mondial, la Mioveni a fost înfiinţat un atelier mic pentru repararea pieselor de avion. Acest atelier se afla lângă satul Colibaşi, denumit aşa, fiindcă oamenii erau săraci şi locuiau în colibe.
Producţia globală din Piteşti în anul 1950
În anul 1950 producţia industrială globală din Piteşti a fost de 160.170.000 de lei, considerată la momentul acela bază de calcul, adică 100% pentru etapele următoare.
Oraşul Piteşti devine reşedinţa oficială a Regiunii Argeş
La 6 septembrie 1950 conform Legii Nr. 5 referitoare la desfiinţarea judeţelor şi organizarea României în regiuni, oraşul Piteşti devine reşedinţă oficială a Regiunii Argeş, constituită din judeţele Argeş, Muscel, Olt şi Vâlcea. S-a folosit, uneori denumirea de Regiunea Piteşti.
Este edificat Liceul de chimie din Piteşti
1976-1978. Este edificat Liceul de chimie din Bulevardul Petrochimiştilor, arhitect G. Ştefănescu, şef de lot Mihai Ispas, Trustul de Construcţii Argeş.
Lucrări de extindere la Teatrul „Alexandru Davila”
1977-1979. Lucrări de modernizare şi extindere a clădirii Teatrului Alexandru Davila din Piteşti, arhitect Nicolae Ernst, şef de şantier Dumitru Gherăsoiu, Trustul de Construcţii Argeş.
(Informaţii selectate din “Piteşti-620, memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)