Primul episcop catolic bulgar a vizitat Piteştiul
În 1640, a avut loc prima din cele şase călătorii în Ţara Românească ale lui Petru Bogdan Baksic, primul arhiepiscop catolic al Bulgariei. Cu această ocazie, înaltul prelat a notat în jurnalul său: „Mai este încă oraşul Piteşti, în apropierea munţilor, aşezat pe dealuri, lângă râul Argeş; de o parte a râului se află câmpii şi păduri şi de cealaltă parte, spre munţi, sunt dealuri şi vii care sunt în număr mare şi dau vinurile cele mai bune din Ţara Românească. Are biserici frumoase şi o mănăstire de călugări”.
Eteriştii au incendiat clădirile schitului Buliga
În aprilie 1821, pe timpul retragerii trupelor lui Tudor Vladimirescu din Bucureşti, la Piteşti au fost încartiruiţi mai mulţi eterişti. Aceştia au provocat la plecarea din oraş mari pagube, încendiind unele clădiri care aparţineau schitului Buliga. În acelaşi an, pe 10 mai, ispravnicul de Argeş primeşte ordin să pregătească provizii şi mijloace de trecere peste Olt a trupelor eteriste.
Ceauşescu a vizionat Schiţa actualizată de sistematizare a reşedinţei Argeşului
1978, octombrie 31. Din nou, în Piteşti, Ziua Recoltei, realizată la nivel naţional, expoziţii de produse agricole, animale de mare productivitate, maşini şi utilaje autohtone, activităţi culturale, miting în Piaţa Civică Centrală. Este lansată ideea înfăptuirii unei noi revoluţii în agricultura românească. Preşedintele ţării, Nicolae Ceauşescu, alţi demnitari ai statului, au vizionat Schiţa actualizată de sistematizare a reşedinţei Argeşului, expusă în holul central din Casa Albă, lider al judeţului Ion Sârbu, director al Institutului de Proiectare, Valeriu Manu.
Simfonia Lalelelor, ediţia a III-a
1980, mai 9-13. Simfonia lalelelor, ediţia a III-a, standuri realizate de 23 de unităţi floricole din România. Expoziţie filatelică, pe temă adecvată, participare republicană.
Reabilitarea Pieţei Comerciale Ceair
1981. Reabilitarea Pieţei Comerciale Ceair, din Calea Bucureşti, Piteşti, arhitect Gabriel Drăguţ, executant Trustul de Construcţii Bucureşti, activităţi reluate după 2004.
80.000 de cetăţeni la un miting pentru pace în Piteşti
1981, noiembrie 20. Miting pentru pace, peste 80.000 de cetăţeni, Piaţa Civică Centrală a municipiului Piteşti, numită atunci Vladimir Ilici Lenin, reeditat la 27 octombrie 1983.
(Informaţii selectate din “Piteşti-620, memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)