Web Analytics

Profesoară condamnată definitiv pentru luare de mită

de | 21.02.2017 14:14 | Actualitate

viorica banciuLa data de 15 februarie 2017, Curtea de Apel Oradea, printr-o sentință definitivă, a hotărât condamnarea inculpatei  Viorica Banciu pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (10 acte materiale) și trafic de influență, la pedeapsa de 3 ani închisoare, fiind dispusă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii, pe un termen de supraveghere de 4 ani, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii.

De asemenea, a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autoritățile publice și în orice alte funcții publice, dreptului de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptului de a ocupa funcția de cadru didactic în mediul universitar, pe o perioadă de 2 ani. Totodată, s-a dispus confiscarea sumei de 1.650 euro, reprezentând totalul sumelor primite de către aceasta cu titlu de mită.

Aceeași instanță a dispus condamnarea inculpatei  Florina Raluca Drinc pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii, pe un termen de 2 ani. Prin sentința penală nr. 171/2016 a Tribunalului Bihor, a fost condamnată și inculpata  Ionela Patricia Jurcan pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii pe un termen de 2 ani.

Viorica Banciu, conferenţiarul de la Facultatea de Ştiinţe Socio Umane a Universităţii Oradea, secția Beiuș, prinsă în flagrant cu mită şi arestată în urmă cu un an pentru o perioadă de 30 de zile, a fost acuzată de procurori că îşi obliga studenţii să cumpere de la ea lucrările pentru examenele de licenţă la materia pe care le-o preda, respectiv la limba şi literatura română, sumele cerute fiind între 100 şi 400 euro. Florina Raluca Drinc și Ionela Patricia Jurcan, sunt cele două studente condamnate pentru dare de mită. Sursa foto www.ebihoreanul.ro

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii