Web Analytics
scris vineri, 05.07.2024

Bursele pentru elevi se modifică din nou

Legile învățământului, intrate în aplicare în toamna anului trecut, suferă tot mai multe modificări. Cea mai recentă, aprobată de guvern printr-un proiect de Ordonanță de Urgență, stabilește ce se întâmplă cu bursele pentru elevi în anul școlar 2024-2025.

Bursele pentru elevi se modifică din nou

Modificările au survenit după ce o statistică a Ministerului Educației a arătat că, anul trecut, aproximativ 8.500 de elevi cu media sub 5 au primit burse de merit. O situație asupra căruia s-a autosesizat și premierul Marcel Ciolacu, care a declarat că este inadmisibil că s-a ajuns ca elevii de nota 2 să primească burse de merit.

Citește și: DGA. Mită la universitate! Opt polițiști și un jandarm, audiați

Ca urmare, Ministerul Educației a introdus o nouă serie de reglementări privind modul în care se acordă bursele pentru elevi. Ca să elimine situația anormală creată, ministerul a prevăzut însă nu doar noi condiții, ci și o nou bursă.

Încă 300 de lei pentru elevi

Pe lângă modificările prevăzute ale modului de acordare, ministrul Ligia Deca a anunțat și introducerea unei noi burse pentru elevi. Aceasta poartă denumirea de „bursă de reziliență”. Conform ministrului, are rolul de „stimula progresul individual în învățare”.

Potrivit argumentației ministerului, nou bursă are rolul de a „motiva elevii cu rezultate medii să obțină rezultate mai bune”. O diferențiere necesară pentru a elimina situația creată prin acordarea burselor de merit pe criterii procentuale. (30% dintre elevii fiecărei clase.) Astfel, conform sursei citate, bursele de merit se vor acorda, din noul an școlar, „doar elevilor care obțin performanțe școlare”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită