Web Analytics

Bună ziua, Poliţia Judeţeană Argeş

de | 28.10.2015 21:53 | Opinii

De fapt, bună ziua, dle Inspector Șef adj. Gabriel Gherghe. Vă salut și în scris, ca să mai rămână o urmă a faptului că fac acest gest de câte ori vă văd, chiar dacă dvs nu-mi răspundeți. Cealaltă urmă a faptului că v-am salutat, atunci când, cu vreo două săptămâni în urmă, priveați intens mașinile din parcarea de la „Colibri”, am convingerea că e păstrată pe camerele de luat vederi din zonă.
Stimați cititori, să vedeți ce s-a întâmplat, derulând povestea dinspre cauză către efect. Nu e o taină că între unii polițiști din conducerea actuală a poliției județene și Jurnalul de Argeș domnește o oarecare neînțelegere. E posibil ca noi să greșim și ei să facă ceea ce trebuie, după cum e la fel de posibil ca noi să avem dreptate și ei să greșească. Posibil ca adevărul, așa relativ cum e, să fie pe undeva între cele două limite.
Totuși, în cei 21 de ani de presă, pentru Jurnalul de Argeș au existat perioade și mai bune și mai rele în colaborarea cu oamenii din conducerea poliției argeșene. Dar, fără excepție, colaborarea cu cei care fac efectiv muncă de poliție a fost constant bună. Atât poliția cât și presa fiind servicii publice, cu importanța și rostul lor care nu au fost inventate nici de Jurnalul de Argeș, nici de poliția argeșeană.
Printre cei cu care Jurnalul de Argeș a avut colaborări constant bune și cu care chiar îmi place să stau de vorbă, nominalizez aici pe cms șef Nicolae Baciu și pe cms șef Dan Nicolae, fostul comandant al IPJ Argeș. Se impune o lămurire suplimentară. Colaborarea polițistului Dan Nicolae cu ziariștii din Argeș durează de când a intrat în poliție, el înțelegând de la început importanța părții publice a muncii de polițist. Are știința colaborării, întotdeauna știe ce să spună și cât să spună. Colaborarea polițistului Dan Nicolae cu Jurnalul de Argeș a trecut de 21 de ani, de la dubla crimă (tată și fiu) din Prundu, din 1994. Așa că, firesc după atâta amar de ani, colaborarea a dat în prietenie.
Ei bine, stimați cititori, ambii polițiști nominalizați mai sus au sesizat că sunt supravegheate și chiar filmate întâlnirile noastre cu ei. Și nu de azi, de ieri, ci de aproape un an. Ei având ochiul format, au sesizat ceea ce noi, eu și Gabi Grigore, credeam că e o brodeală. Spre exemplu, cu 2 săptămâni în urmă, duminică, mă duceam la întâlnirea cu cms șef Dan Nicolae și cu redactorul șef Gabi Grigore, la un ceai la restaurantul Colibri. Pe stradă, într-o mașină, chiar în fața parcării, către care privea concentrat, cms șef Gherghe, adjunctul comandantului poliției județene. L-am salutat, însă domnia sa a plecat fără să-mi răspundă. Nu e un capăt de țară, însă i-am spus cms șef Dan Nicolae că m-am văzut cu dl Gherghe când verifica mașinile din parcare. Cam după un sfert de oră, au intrat în restaurant doi indivizi, vorbind tare, cu telefoanele la ureche, pe care însă le învârteau ostentativ, astfel încât să vedem că suntem filmați. Ba chiar au vrut, la fel de ostentativ, să se așeze la o masă lângă noi, deși erau destule mese libere. Întrucât dl Dan Nicolae îl cunoștea pe unul dintre cei doi indivizi, pentru a evita orice provocare ne-am ridicat și am plecat. Cei doi indivizi țineau telefoanele, tot ostentativ, cu camera de luat vederi către noi.
Dle cms șef Gabriel Gherghe, eu sper să nu fie adevărat nimic din tot ce am scris despre faza cu cei doi indivizi parcă anume trimiși ca să ne sperie (deși totul se mulează perfect pe art. 208 cp referitor la hărțuire), dar vă rog să nu se mai întâmple. De data asta nu fac sesizare la parchet împotriva dvs. Sunteți tânăr, aveți o carieră în față, e păcat să dați cinstea pe rușine. Sunt convins că fac bine scriind acest articol cu rol de semnal, să vă spun ceea ce cu siguranță știți, că de multe ori ceea ce se strică nu se mai poate repara.
Cristian VASILE

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii