Web Analytics

Bulgaria a modificat legea circulaţiei pe drumurile publice

de | 2.02.2017 16:09 | Actualitate

vama Giurgiu

De 1 februarie a.c., în Bulgaria au intrat în vigoare noi modificări la legea circulaţiei pe drumurile publice.


Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, despre modificările aduse legislaţiei privind circulaţia pe teritoriul statului vecin, informează agenţia de ştiri Prompt Media. Modificările legislative prevăd că îşi pot continua călătoria pe teritoriul Bulgariei doar conducătorii mijloacelor de transport care efectuează plata taxei pentru drumuri, conform categoriei din care atovehiculul face parte, doar de la unitatea specială din cadrul Agenţiei Vamale a Republicii Bulgaria.
Ghişeele de plată a taxei au fost amplasate imediat după efectuarea controlului de frontieră pentru intrarea pe teritoriul statului bulgar. Plata taxei de drum se poate efectua doar cu card bancar pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 t, iar la autoturisme se poate efectua plata în euro, leva sau cu card bancar.
Până în momentul de faţă, pe sensul de intrare în ţară, Agenţia Vamală Bulgară a înfiinţat pentru plata taxei de drumuri următoarele unităţi: P.T.F. Vidin/Calafat – o unitate, P.T.F. Ruse/Giurgiu – două unităţi, P.T.F. Silistra/Ostrov – o unitate, P.T.F. Kardam/Negru Vodă – o unitate şi P.T.F. Duran Kulak/Vama Veche – o unitate.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii