Web Analytics

Bughenii se judecă cu RDS&RCS pentru o antenă 5G

de | 28.07.2020 17:59 | Actualitate

A trecut mai mult de o lună de la protestul locuitorilor din zona Poenandre a comunei Bughea de Jos, revoltați de faptul că o societate de telecomunicații din București va amplasa o antenă chiar lângă gospodăriile lor. Oamenii au spus că le este frică de radiații și de poluarea fonică, așa că i-au cerut primarului să împiedice montarea aparaturii. ”Firma a închiriat terenul anul trecut, a depus dosar pentru eliberarea certificatului de urbanism pe care noi suntem obligați să îl emitem, în condițiile legii, și au venit să monteze antena de telefonie mobilă. Acum ar trebui să obțină autorizația de construire, dar pe lângă certificat de urbanism au nevoie și de avize de la DSP Argeș, ANCOM, Mediu și Electrica”, a declarat primarul comunei, Dorel Tănăsescu.
Cum lucrurile nu au decurs după cum au dorit cetățenii, la finalul săptămânii trecute 37 de bugheni au intentat acțiune în instanță pentru a evita amplasarea antenei de către RDS&RCS. Cererea de ordonanță președințială având ca obiect sistarea montării dispozitivului este analizată de către magistrații Judecătoriei Câmpulung, reprezentant al reclamanților în acest litigiu fiind unul dintre consilierii locali de la Bughea de Jos, Mihai Enache, cel anunțat drept candidat PMP la Primăria comunei.
Cătălin Butoiu

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

2 Comentarii

  1. „poluarea fonică” ?!? Ce cred țăranii că sunt telegrafiste care vorbesc tare în antenă? :-))

  2. Deci au fost identificati 37 de idioti la renumita bughea de jos! Bine, nici rds&rcs nu sunt prea sanatosi daca vor sa puna o antena in aceasta zona , caracal de arges.