Web Analytics

Ca de la bugetari la bugetar… Primăriile din Argeş îi fac un Crăciun frumos şi bănos şefului de la Cultură

de | 20.12.2018 13:02 | Dezvăluiri

# 19.050 lei a alocat numai Primăria Câmpulung pentru cumpărarea a 500 de exemplare din albumul realizat de Cristian Cocea

Zilele trecute a văzut lumina tiparului lucrarea „ARGEŞ şi MUSCEL – ghid turistic şi cultural”. Un nou material destinat promovării judeţului, mai ales că a fost întocmit chiar de către directorul Direcţiei de Cultură Argeş, Cristian Cocea. Cuprinde amănunte despre atracţiile turistice ale zonei, prezentarea localităţilor urbane şi a personalităţilor argeşene. Susţine autorul că „acest ghid se adresează turistului grăbit, interesat să obţină maximum de informaţie în cel mai scurt timp”. Şi, am adăuga noi, este un ghid menit să aducă ceva profit autorului în cel mai scurt timp. Asta fiindcă înainte ca lucrarea să iasă de sub tipar era deja vândută câtorva primării din judeţ!

Cocea a anunţat pe 12 decembrie apariţia ghidului, lansând ideea că în curând va putea fi găsit în librării. La acea dată, Primăria Câmpulung finalizase deja procedura de achiziţionare a 500 de exemplare pentru 19.050 lei. Adică 38,10 lei per bucată. Vânzătorul este firma New Trend Communication Piteşti – cartea a fost editată de Editura „Trend” – reprezentată prin Cristina Stroescu, fosta şefă de cabinet a prefectului Marcel Proca. Şi ea s-a grăbit să prezinte lucrarea pe Facebook, dar la ce rezultate s-au obţinut dinainte de apariţie, mai că nu mai era nevoie.
Nu doar Câmpulungul beneficiază de preţioasele informaţii din ghidul lui Cocea. Şi alte primării s-au grăbit să facă această achiziţie de excepţie înainte de Crăciun, cu deosebire cele cu edili membri PSD. Porţia alocată acestui cadou este de 2.000 de lei per primărie, reprezentând 50 de exemplare.
Liviu Ţâroiu, primar Câmpulung, ne-a declarat legat de această achiziție: „Pe mine mă ajută mult acest ghid. O să-l ofer celor care ne vizitează şi cui vreau eu!”.
Cristian Cocea, autorul lucrării nu a comentat aspectul vânzării ghidului, făcând doar precizarea că este sigur că primăriile l-au achiziţionat în mod transparent, prin SEAP, de la editură. „Ca autor, vă stau la dispoziţie pentru a discuta despre concept, conţinut şi formulă grafică”, ne-a declarat acesta.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole