Anchetele DSP şi DSVSA desfășurate la Grădinița 14 din Piteşti, acolo de unde în dată de 11 octombrie, 5 copii au ajuns Secţia de Boli Infecţioase Copii a Spitalului Judeţean cu stare generală alterată, aceştia prezentând vărsături şi crampe abdominale cu toxiinfecţii alimentare.
“Imediat după incident, DSP şi DSVSA au declanşat o anchetă. Au fost prelevate probe din alimentele preparate în blocul alimentar din incinta grădiniţei şi consumate la micul dejun şi prânz de copii, precum şi probe de sanitatie din blocul alimentar. În urmă analizelor de laborator, DSVSA a confirmat că alimentele cosumate de copi (unt, brânză de vaci, caşcaval, ouă) erau corespunzătoare din punct de vedere microbiologic. În schimb, din analizele probelor prelevate de DSP, au rezultat depăşiri ale parametrilor la număr total de germeni pe suprafaţă de lucru din bucătărie (masă de inox
şi blatul de porţionare), iar din punct de vedere microbiologic, depăşiri ale enterobacteriaceelor în preparatul culinar <<unt cu brânză şi caşcaval>> servit cu mămăligă la masă de prânz”, explică prefectul de Argeș Cristian Soare.
A rezultat că nu s-au efectuat corespunzător operaţiunile de spălare şi dezinfecţie a suprafeţelor de lucru, a veselei şi a ustensilelor din blocul alimentar.
DSP a sancţionat personalul din bucătărie cu amendă în valoare de 1000 lei, iar celor trei bucătărese li s-a impus măsura prezentării la DSP în vederea realizării unui examen coprobacteriologic