Web Analytics

Brittney Griner, baschetbalista americană condamnată la închisoare în Rusia, a fost eliberată

de | 8.12.2022 19:51 | Actualitate, Home, Sport

Brittney Griner, baschetbalista americană condamnată în Rusia pentru posesie și trafic de droguri, a fost eliberată. Ministerul rus de Externe a anunțat că aceasta a fost eliberată în urma unui schimb de prizonieri cu traficantul de arme Viktor Bout.

Citește și: Negocieri fără rezultat la Dacia! Liderul SAD: „Suntem foarte departe unii de alții. Dar ne-au chemat și mâine”

La rândul său, Joe Biden, președintele SUA, a anunțat că a vorbit cu baschetbalista, care se află în acest moment în drum spre casă: „În urmă cu câteva momente am vorbit cu Brittney Griner. Ea este în siguranță. Ea este într-un avion în drum spre casă”. Potrivit presei din Rusia, schimbul de prizonieri a avut loc pe aeroportul din Abu Dhabi.

Citește și: Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Certificatul ORNISS este arma conducerii MAI împotriva unor cadre! Este singura armă”

Britteny Griner a fost reținută pe 17 februarie pe un aeroport din Moscova, în momentul în care sosise de la New York, după ce s-a găsit în bagajul său ulei de canabis. În luna august, un tribunal din Rusia a găsit-o vinovată de posesie și trafic de droguri și a condamnat-o la 9 ani de închisoare. Dublă campioană olimpică și campioană în WNBA, Griner a evoluat în mai multe rânduri în Rusia, la Ekaterinburg.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *