Breaking news! Omul care a pretins scuze de la SIPI a dat o ţeapă de 500.000 euro la BCR Piteşti

de | 17.07.2014 16:10 | Dezvăluiri

# Secrete demne de… Serviciile secrete # Luni, 14 iulie, avocatului  Alexandru Tămâianu i-au fost executate un apartament cu  trei camere și o casă de locuit pentru două credite neachitate, unul în valoare de 109.446 euro, iar altul de 389.585 euro. Luni, 14 iulie, la biroul executorului judecătoresc Emil Gigoi din Piteşti a avut loc licitaţia de vânzare a casei şi apartamentului deținute de avocatul Alexandru Tămâianu. Este vorba de una și aceeași persoană care a aruncat în aer SIPI Argeș (Serviciul de Informații al Poliției), după ce a pretins într-o scrisoare adresată șefului acestei structuri, comisar-șef Cristian Stănciulescu, scuze publice pentru că ar fi fost urmărit, supravegheat și monitorizat fără just temei. În respectiva epistolă, publicată de Jurnalul de Argeș, Tămâianu reclama faptul că  are cunoștință de mai multe note informative întocmite de către serviciul secret al M.A.I. în cursul anului 2013, ba chiar indica şi zilele în care a făcut obiectul respectivelor note întocmite  de către SIPI Argeș.

În urma publicării documentului aproape ultimativ adresat comisarului-șef Cristian Stănciulescu și în care pretindea scuze, avocatul Tămâianu  ne-a transmis un drept la replică foarte înțepat și în care nu doar că ne dădea lecții de deontologie profesională, dar era și foarte curios să afle cum a ajuns respectivul document în posesia noastră. N-aveam de unde știi, pe atunci, că „principialul” domn avocat Tâmâianu este înglodat în datorii de peste 500.000 euro și că a tras țeapă uneia dintre cele mai importante bănci din Argeș, e vorba de sucursala BCR din Pitești.

Ce să fie, ce să fie? Nu mai puțin de 8 ipoteci pe un apartament

După cum reiese din publicaţiile de vânzare imobiliară,  Alexandru Victor Tămâianu şi soţia sa, Mihaela Camelia Tămâianu, apar drept debitori în două contracte de credit datând din 2007 și în care executarea silită a fost formulată de către BCR S.A. pentru recuperarea unor creanţe în valoare de 389. 585 euro, respectiv 109.446 euro. Este vorba despre un apartament de trei camere  din strada Craiovei, blocul E3B, aparţinând debitorilor, la care preţul de pornire a licitaţiei a fost de 229.562 lei, reprezentând preţul de evaluare a imobilului pe care au fost înregistrate mai multe ipoteci (atenție! nu mai puțin de opt) în favoarea BCR S.A. În aceeaşi zi, pe 14 iulie, a mai fost scoasă la licitaţie o casă de locuit cu teren intravilan şi curte cu construcţii, în suprafaţă totală de 475 mp, situată pe Calea Drăgăşani. Preţul de pornire a licitaţiei a fost de 462.509 lei, acesta fiind preţul de evaluare. 

Tămâianu despre Tămâianu: „Sunt o persoană privată, nu văd pe cine ar interesa viața mea particulară”

Ei, bine, l-am căutat pe debitorul executat la începutul acestei săptămâni pentru a ne oferi și punctul domniei sale de vedere cu privire la situaţia actuală, însă, foarte iritat, acesta a concluzionat, după o convorbire aprinsă ce a durat câteva minute bune: „Tămâianu este o persoană privată, nu este o persoană publică și nu văd pe cine ar interesa viața mea particulară?!”
Când o persoană privată pretinde scuze publice de la un serviciu secret, iar apoi mai dă și interviuri în presă în care se laudă că le-a primit, acesta este un fapt atât de neobișnuit încât devine unul de interes public. Apoi, când de numele aceleiași persoane se leagă unul dintre cele mai mari și răsunătoare scandaluri din poliția argeșeană, urmare căruia șefului de la Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, ne referim desigur la comisarul-șef Nicolae Baciu, i s-a retras avizul ORNISS pentru că ar fi divulgat informații secrete, din nou, atât cazul, cât și persoana care le-a declanșat devin de interes public. În concluzie, dacă e dreptul domnului avocat Tămâianu să ia credite de 500.000 euro (ca persoană privată, cum spune domnia sa) și apoi să nu le mai plătească, atunci e și dreptul nostru, ca ziariști, să aflăm pentru ce a luat acele credite și de ce a ajuns acum să îl execute BCR Pitești pentru țeapa trasă. Oare ce secrete mai ascunde avocatul Tămâianu? Era să uităm. Din surse avizate am aflat că scurgerile repetate de informații de la SIPI Argeș, care au culminat cu publicarea în presă a scrisorii extrem de indignate semnate de avocatul Tămâianu și în care acesta pretindea scuze șefului acestei structuri, comisar-șef Cristian Stănciulescu, s-a lăsat și cu o destituire. Astfel, șeful de birou, un anume ofițer Modan, a fost destituit și trecut într-o altă funcție, în locul său fiind numit un alt ofițer, Gelu Mihai.     
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii