Web Analytics

Brătienii au migrene în mormânt

de | 14.11.2019 13:39 | Opinii

Nu știu alții cum sunt și cum nu sunt, dar mie unul, când văd cine a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale în Argeș, îmi vine să urlu și să fug. Să fug undeva unde contează meritocrația și nu ”politrucocrația”. Ce paradox, județul Brătienilor a rămas înapoiat ca gândire politică și mă refer aici în primul rând la mediul rural, unde Viorica Dăncilă a câștigat în 62 de comune.
Cred că Brătienii s-au răsucit de multe ori în mormintele de la Florica în ultimii ani, văzând în ce hal a ajuns Argeșul și nu numai din punct de vedere politic. Probabil că după primul tur al alegerilor prezidențiale Brătienii au și migrene. Cum să nu aibă când pe primul loc s-a situat Viorica Dăncilă, o mare inamică a limbii române, Viorica Dăncilă, cea care spunea despre românii care vorbesc limbi străine că ”țin mai puțin la această țară”. Brătienii vorbeau fluent multe limbi străine și au făcut România Mare. I-a făcut asta să țină mai puțin la țară? Nu, în niciun caz. Brătienii și-au iubit țara cum nu a mai iubit-o vreun politician român după moartea lor. Brătienii aveau studii la mari universități de peste hotare, nu studii făcute la cine știe ce facultăți obscure și doctorate plagiate, ca mulți dintre liderii de acum.
Brătienii se răsucesc în mormânt și când se uită la urmașii politici de acum, la liberalii de astăzi, în fapt un partid diluat mult calitativ după ce i-a înglobat pe foștii membri PDL. Da, Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale în țară, dar asta nu îl face un lider autentic, un model. Da, PNL e pe val, dar va avea o mare problemă să își pună oameni capabili în funcții de conducere, inclusiv în instituțiile deconcentrate din Argeș. Pentru că nu prea are cu cine. Mulți membri, puține valori. Lucru valabil și pentru PSD.
Cât despre eșecul lui Dan Barna, ce ar fi de spus? Într-un fel, era un eșec previzibil. Un om venit de nicăieri, cu bâlbe și hibe, fără o experiență politică relevantă precum Dacian Cioloș, colegul său de alianță de la PLUS. Rămân la părerea că dacă Dacian Cioloș ar fi fost candidatul USR-PLUS la prezidențiale, ar fi fost cu siguranță în turul doi, ar fi avut altă comunicare, mult mai eficientă și mai fluentă. Ar fi avut altă alură.
Și cred că înfrângerea lui Dan Barna în Argeș e o înfrângere și pentru deputatul USR de Argeș Ionuț Moșteanu, cel care tot speră să fie un candidat cu șanse mari la Primăria Pitești și care s-a tot afișat cu Dan Barna, crezând probabil că astfel îi vor crește semnificativ șansele la alegerile locale de anul viitor. Însă Ionuț Moșteanu mai are mult de tot de lucru. Pentru că experiența în administrație publică locală nu se face postând masiv pe Facebook și criticând steril adversarii politici de la toate partidele. Experiența se face coborând printre muritori, mergând în cartiere, învățând. Lucru valabil pentru toți parlamentarii și politicienii de Argeș. Politicieni care nici la 30 de ani de la căderea comunismului nu au înțeles cum se face politica adevărată, politica de calitate. Brătienii nu au urmași, din păcate. Și asta se vede zi de zi.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii