“Brâncuși, mon amour” deschide Festivalul teatrelor de studio de la Davila

de | 20.11.2021 09:12 | Actualitate, Cultura, Home

 Duminică, 28 noiembrie 2021, ora 19.00, pe scena TeatruluiAlexandru Davila Pitești, va fi prezentată premiera spectacolului multimedia Brâncuși, mon amour!, autor Claudia Motea, regia artistică Alina Hiristea care va deschide Festivalul Internațional al Teatrului de Studio InterFest Pitești, 2021, ediția a XXV-a, o ediție aniversară.

“Brâncuși, mon amour! este un spectacol multimedia care explorează viața și opera brâncușiană, ni le arată pe cele nouă iubite ale lui Brâncuși care i-au inspirat capodoperele, și este fascinant pentru că ne oferă o perspectivă inedită asupra creativității sale unice, iar actrița româno-canadiană și autoarea piesei, Claudia Motea reușește deosebita performanță de a întrupa personalități foarte diverse pentru fiecare nouă personaje.

O vastă paletă de personalități și atitudini, care intră în relație cu alter-ego-ul lui Brâncuși, artistul și muzicianul Felix Goldbach, ale cărei intervenții muzicale, în principal la saxofon și clarinet, creează și susțin atmosfera intimă a atelierului, avându-l în centrul său pe însuși Zeul Brâncuși”, se arată într-un comunicat de presă al teatrului Alexandru Davila.

Regia, scenografia și ilustrația muzicală sunt semnate de Alina Hiristea, videoproiecțiile sunt realizate de Dan Ciupureanu, costumele Claudia Motea, iar vocea aparține actorului Mihai Nițu.

Premiera va fi urmată în aceeași zi de lansarea cărții Brâncuși, mon amour!, tradusă și publicată în cinci limbi de circulație internațională, apărută recent la Editura Creator alias Libris.

Spectacolul Brâncuși, mon amour ! este o coproducție româno-suedeză, iar partenerii implicați în realizarea acestui spectacol sunt Consiliul Județean Argeș prin Teatrul Alexandru Davila Pitești, Editura Creator, International Artiscan, Centrul UNESCO ”Mihai Eminescu” București, Kultura fără Frontiere (Suedia), Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Durata spectacolului este de 75 de minute, iar biletele vor fi puse în vânzare prin intermediul plaformei www.mystage.ro și la Agenția de bilete a Teatrului Alexandru Davila Pitești (tel: 0248/636.793), cu prețul de 30 de lei.        (M.S)

Distribuie!

Articol scris de Gabriel Grigore

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Pateul de porc – doar 15% ficat de porc în compoziție
Pateul de porc – doar 15% ficat de porc în compoziție

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 40 de produse. Citește și: Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că...

Argeș. Numărul infectărilor a depășit 1000, în ultimele 24 de ore
Argeș. Numărul infectărilor a depășit 1000, în ultimele 24 de ore

SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ DIN JUDEȚUL ARGEȘ – COVID 19Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 7,76 (ieri 6,35) -persoane...