Web Analytics

Braconieri prinşi de jandarmi

de | 17.03.2018 13:30 | Actualitate

braconieri argesVineri noaptea, jandarmii argeșeni au executat o acțiune punctuală în zona localității Căldăraru din județul Argeș, pentru prevenirea și combaterea braconajului cinegetic. În timpul acțiunii, jandarmii au observat un autoturism, precum și un fascicul de lumina provenit din interiorul mașinii, specifice luminii unui proiector.
În urma verificărilor efectuate la faţa locului, în interiorul autoturismului, au fost observaţi cinci bărbaţi, iar in portbagajul autoturismului au fost găsiți doi câini asimilați rasei “ogar”, animale folosite pentru comiterea infracțiunii de braconaj cinegetic.
S-a procedat la identificarea și legitimarea persoanelor, controlul corporal al persoanelor și controlul autoturismului, astfel fiind găsite următoarele: doi câini cu trăsături specifice rasei canine “ogar”, o lampă tip proiector, un acumulator și doi conductori electrici.
Conform legii vânătorii şi a fondului cinegetic, vânătoarea fără autorizaţie legală, prin folosirea ogarilor sau a metişilor de ogari, constituie infracţiune de braconaj, fapt pentru care s-au întocmit documentele de constatare conform prevederilor legale în vigoare (potrivit legii vânătorii și a fondului cinegetic 407/2006) rezultând un dosar care a fost înaintat Inspectoratului de Poliție Județean Argeș -Serviciul Arme, explozivi și substanțe periculoase în vederea continuării cercetărilor.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii