Web Analytics

BOX CU UMBRA. Ajuns preşedinte de sindicat, Mircea Bărbuceanu îşi permite să dea dictare noii conduceri a Universităţii Piteşti

de | 30.11.2017 12:20 | Actualitate

01 MBarbuceanu GBarbuMircea Bărbuceanu, lect. univ. dr, în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția însă că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc, s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

Ajuns preşedinte de sindicat, Mircea Bărbuceanu îşi permite să dea dictare noii conduceri a Universităţii Piteşti

Sindicatul SLUP, scăpat de sub cătușele guvernării rectorului Barbu, pare că începe să scape și de sub… control. Pentru că un material redactat de șeful cel mare de sindicat, Mircea Bărbuceanu, ne-a pus, serios, pe gânduri. De ce? Pentru că, în text, se dă pur și simplu dictare conducerii (noii conduceri) Universităţii. Într-o formă academică, așa cum stă bine unui sindicat universitar, textul nu face altceva decât să spună: ”acolo e bine”, ”acolo nu e bine”, ”acolo trebuie făcută asta” și, mai ales, ”atenție, că suntem cu ochii pe voi ca pe niște potențiali…”. Iată cum începe textul cu pricina:
Aveti rabdare sa cititi, pentru ca sunt multe aspecte interesante pentru viata noastra academica! Pentru selectare pe domenii de interes, ele sunt rezumate de titluri!
Reprezentativitate SLUP
SLUP a obtinut reprezentativitatea in fapt. Incepand cu 27 septembrie 2012, avem ca membri peste 1/2 + 1 din salariatii Universitatii! Anexat acestui mesaj va prezentam adeverinta primita de la conducerea institutiei.
Ceea ce este imbucurator este faptul ca, de la obtinerea reprezentativitatii, numerosi alti colegi ni se alatura, astfel incat, de la 327 de membri cat erau necesari pentru atingerea pragului de reprezentativitate(pe 26 septembrie), la acest moment am depasit cifra de 340! Si oamenii continua sa adere la SLUP, oprindu-ne pe strada si completand adeziunile sau trezindu-ne cu altele pe sub usa…
Dar să cităm în continuare din informarea liniștită pregătită de domnul șef de sindicat. Liber…

Discutii cu ambasadele şi… lacomie fara margini!

Zilele acestea conducerea Universitatii a purtat numeroase discutii si cu ambasadori si reprezentanti ai acestora – cu precadere cu cei ai Chinei – pentru a reusi deschiderea Universitatii din Pitesti catre statele lumii, cu consecinta directa pentru… buzunarele noastre golite drastic de „performantele” fostului rector. Va reamintim in acest sens ca, in conformitate cu prevederile Legii educatiei, numai datorita gradului de INCREDERE obtinut de Gheorghe Barbu la evaluarea ARACIS si reconfirmat in aceasta primavara, precum si performantelor cercetarii noastre condusa atatia ani de Gheorghe Serban, bugetul alocat Universitatii din Pitesti s-a injumatatit fata de anul trecut…
In contrapartida? Cei doi au venituri de jumatate de miliard lunar de la Universitatea din Pitesti (ajungand pana la 700 de milioane lunar!), Gheorghe Barbu „trage” din greu sa rămână titular al Universitatii „sale dragi”, iar dl. Gheorghe Serban ne socheaza cu o lacomie demna de Guiness Book: in anul universitar 2012 – 2013 – cu concursul conducerii Facultatii de Electronica si Calculatoare, strans „unita” in jurul vectorului sau de imagine, liderul „sarac” Gheorghita Mazare – si-a „tras” in norma de baza si in cea la plata cu ora nu mai putin de 10 cursuri!!! Oare mai este in aceasta Universitate vreun cadru didactic ATAT DE PERFORMANT ca dl. Serban care a semnat intr-un an universitar 10 cataloage?
Realizati acum ce s-ar fi intamplat daca acesta – sau Geanina Cucu Ciuhan, despre care vom vorbi… – ar fi ajuns rectori ai Universitatii din Pitesti!? Realizati acum cata dreptate am avut prin ceea ce v-am spus ani la randul!?
Speram ca actuala conducere a Universitatii sa stopeze aceasta lacomie, asa cum s-a angajat in campania electorala si in fata noastra la Adunarea Generala din 17 septembrie… Altfel, ne vom vedea nevoiti sa reincepem actiunile de restabilire a respectarii normelor legale (in speta este vorba despre Regulamentul de Intocmire a statelor de functii pe anul 2012-2013), intrucat, prin incalcarea acestora, au fost afectate interesele legitime ale mai multor membri ai SLUP.
………………
(articol apărut pe www.atitudineinarges.ro pe 15.10.2012)
https://www.atitudineinarges.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2211:ajuns-preedinte-de-sindicat-mircea-brbuceanu-ii-permite-s-dea-dictare-noii-conduceri-a-universitii-piteti&catid=4:social&Itemid=5

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii