Bombă! Primăriţa din Ştefăneşti a convins Renault să vândă baza sportivă Dacia

de | 6.06.2019 13:41 | Dezvăluiri

# Cel mai bun lucru dintr-un mandat horror # Asta doar după ce a informat Parisul că directorii români de la Mioveni au dosit în sertar oferta de cumpărare de 1,36 milioane de euro trimisă de Primăria Ștefănești # „Ne-au fost puse piedici din interiorul uzinei de la Mioveni. După ce am scris celor de la Renault la Paris, s-au deblocat lucrurile și în România”, dezvăluie edilul Ioana Jenica Dumitru

La pachet cu stadionul, Primăria cumpără de la francezi și fosta creșă a uzinei

După aproape un an de negocieri și blocaje, Primăria Ștefănești va cumpăra de la Dacia baza sportivă din oraș și fosta creșă, după cum ne-a confirmat primărița Jenica Dumitru. Discuțiile au început în vara lui 2018.
După ce au făcut o evaluare a celor două obiective, cei de la Dacia-Renault au cerut Primăriei 1,45 milioane euro pentru baza sportivă de la Ștefănești și 250.000 euro pentru fosta creșă. În decembrie 2018, primărița Jenica Dumitru a făcut o contraofertă, propunându-le celor de la Dacia 1,36 milioane euro pentru baza sportivă și 128.000 euro pentru creșă.

„Am informat francezii despre ceea ce se întâmplă la uzina de la Mioveni”

La sfârșitul lunii mai, negocierile au ajuns la un rezultat. ”După un schimb de corespondență și întâlniri, s-a ajuns la un preț echitabil pentru toată lumea, adică 1,36 milioane euro pentru baza sportivă și 128.000 euro pentru creșă. Va urma o dezbatere în Consiliul Local pe data de 13 iunie. Cumpărarea celor două obiective va fi pe ordinea de zi. A fost o pauză lungă de comunicare din motive politice. Oferta noastră a fost blocată într-un sertar și nu a ajuns în Franța.
Am fost nevoită să trimit scrisori în Franța, la președintele pe zona Europa Est Renault, care răspunde de România. Birocrația din România, mai precis de la Mioveni, a împiedicat buna colaborare cu Renault. Au fost piedici puse chiar din interiorul uzinei. Eu am informat francezii despre ceea ce se întâmplă acolo, iar reacția lor a fost una foarte rapidă. Mi-au răspuns din Franța în aceeași zi în care le-am trimis scrisoarea. De abia după aceea s-au deblocat lucrurile și în România”, ne-a declarat primărița Ioana Jenica Dumitru.

Fragmente incendiare din scrisoarea trimisă la Paris, la centrala Renault

Vă prezentăm în exclusivitate și câteva fragmente din scrisoarea pe care primărița Jenica Dumitru a trimis-o la Paris lui Philippe Buros, director pentru regiunea Europa în cadrul Grupului Renault: ”Ștefănești este oraș limitrof cu Mioveni, iar mulți dintre angajații Dacia locuiesc la Ștefănești. Reprezentanții uzinei de la Mioveni ne-au confirmat dorința de a vinde aceste bunuri… Iar când finalizarea tranzacției părea iminentă, am aflat că oferta noastră era blocată prin sertarele unuia dintre responsabilii români de la uzina Dacia… Poate că această tranzacție nu este prioritară pentru Dacia Renault, dar pentru Ștefănești ea are o mare importanță și ar fi regretabil să nu recuperăm acest stadion”.
Iar Philippe Buros a avut reacție rapidă și i-a trimis scrisoarea primăriței lui Christophe Dridi, directorul general Dacia. Și lucrurile s-au rezolvat. Am solicitat un punct de vedere oficial și de la Dacia cu privire la afirmațiile primăriței de la Ștefănești, însă până acum oficialii de la Mioveni nu ne-au răspuns.

Stadionul Ştefăneşti are 4,6 ha

Baza sportivă pe care Primăria Ștefănești vrea să o cumpere are 4,6 hectare. Iar suma de 1,36 milioane euro oferită de Primărie înseamnă un preț de 29,5 euro/mp.
„Baza sportivă de la Ștefănești, care pe vremuri era una dintre cele mai bune din Argeș, s-a degradat mult, va fi nevoie să investim și noi ulterior, în cazul în care o vom achiziționa. Și fosta creșă este într-o stare avansată de degradare”, mai precizează primărița Jenica Dumitru.

 

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii