Bogdan Ivan, un pedelist botanist

de | 18.11.2010 16:01 | Opinii

Vocaţia secretă sau poate nedescoperită a pedelistului Bogdan Ivan e aceea de a destinde periodic atmosfera eminamente preocupată din viaţa politică a judeţului. Cel puţin aceasta a fost senzaţia după ce liderul Organizaţiei de Tineret a PDL Argeş a tăiat, dintr-un click, nodul gordian al magazinelor de vise din Piteşti. Ei bine, la începutul săptămânii, cel care se visează prefect a bombardat mail-urile ziarelor şi televiziunilor cu un comunicat halucinant în care a anunţat pe un ton apoteotic că „numărul tinerilor spitalizaţi din cauza consumului de produse etnobotanice este tot mai mare în întreaga ţară. Prin urmare, este imperios necesar ca autorităţile să reglementeze strict vânzarea produselor respective. Legislaţia naţională în materie nu poate face faţă pe de-a-ntregul pentru că proprietarii de magazine de vise găsesc mereu soluţii să o fenteze”. Întrucât „actualizarea legislaţiei necesită timp, perioadă în care produsele periculoase se vând în continuare”, Ivan cel groaznic de ipocrit sugerează că „situaţia poate fi reglementată de către administraţiile locale. În această ordine de idei, îl rog pe primarul Tudor Pendiuc să ia atitudine”. Nasol moment, mişto colivă! Nu-i aşa că sună a pana prostului ca un politician de milioane, consilier şi cărător de genţi de ministru şi care epatează din Lexus (chiar limuzina nu e trecută în declaraţia de avere) să se ţină de glumiţe gen „magazine de vise”? Plus că băiatul ăsta, aflat în proces de divorţ cu bunul simţ şi cu realitatea, recunoaşte că partidul aflat la putere şi din care face parte e incapabil să stopeze fenomenul, ba chiar este „fentat” de şmecherii cu magazine de vise, şi-l trimite pe Tudor Pendiuc direct pe buldozer, să dea lovitura de graţie plantelor etnobotanice.
Oricum, faţă de tradiţionalul fax, depeşa electronică a lui Bogdan reprezintă un progres în materie de comunicare politică. Şi chiar e de luat în seamă dacă ne gândim că acum vreo doi ani, în plină campanie pentru alegerile pentru Parlamentul european, candidatul Bogdan Ivan nici nu s-a sinchisit să coboare din maşină, împărţind pliante electorale pe geamul aceluiaşi Lexus.
În atare condiţii, fiindcă tot ne apropiem de anul preelectoral, e interesant de urmărit ce teme va mai aborda Bogdan Ivan, dar şi mijloacele tehnice prin intermediul cărora le va populariza, fiind greu de crezut că il consigliere îşi va prăfui pantofii de firmă prin coclaurile nu mai ştim cărui colegiu. Oare îşi va face campanie dându-le alegătorilor „buzz” pe mess? Va posta pe blog comentarii referitoare la încălzirea globală sau vreun studiu savant privind asfaltarea găurii negre care a fost descoperită recent de cercetătorii de la NASA? Până atunci, însă, drept mulţumire pentru comunicatul cu magazinele de vise, nu ne rămâne decât să-i trimitem lui Bogdan pedelistu’-botanistu’ un emoticon care scoate limba sau îşi arată ambele rânduri de dinţi. Pentru că „Delete” îi va da, cu siguranţă, electoratul.
(Neluţu DINU)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii