Web Analytics

Bogdan Ivan: “România poate opri răspândirea COVID-19 prin testarea ȋn masă”

de | 11.11.2020 14:13 | Actualitate, Politica si Administratie

Slovacia a anunțat că rata infectării cu COVID-19 s-a redus la jumătate după ce, ȋn două săptămâni, a testat toată populația. Toate statele care au derulat programe de testare ȋn masă au reușit să limiteze răspândirea coronavirusului. Este o măsură foarte eficientă, pentru că sunt mulți oameni care au virusul, nu au simptome, dar neștiind, ȋl transmit mai departe. Candidatul PRO România Argeș la Camera Deputaților, Bogdan Ivan, cere autorităților să urmeze exemplul acestor state și să ȋnceapă să testeze populația.
PRO România a depus deja ȋn Parlament un proiect care prevede ȋnceperea unui program național de testare, precum și decontarea testelor COVID făcute ȋn clinicile private. Le cerem tuturor deputaților și senatorilor cărora le pasă de țara noastră și de oameni, să ȋl pună pe ordinea de zi și să ȋl voteze! Să nu mai aștepte până după alegerile parlamentare, căci aceste patru săptămâni ȋi vor costa, pe mulți români, viața.
Ȋncă din martie, aprilie am văzut ce rezultate extraordinare au avut state precum Coreea de Sud și Japonia după ce și-au testat masiv cetățenii și au făcut anchete epidemiologice rapide și corecte. De atunci, societatea românească, medicii, jurnaliștii și o parte a politicienilor cer autorităților să ȋnceapă și la noi testarea și să ia măsuri pentru ȋntărirea DSP-urilor.
Orice a făcut Guvernul acesta de la ȋnceputul pandemiei, numai ce trebuie nu. A ȋngropat HoReCa, a pus economia pe butuci, ne-a ținut ȋnchiși ȋn case, a dus datoria externă a țării la un nivel de neimaginat, dar nu vrea să testeze populația. Efectiv nu pot ȋnțelege acest refuz. Aici nu mai e vorba de neștiință, când ai atâtea exemple din lume, singura explicație e nepăsarea”, a spus Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

REALIZAT DE ASOCIAȚIA JURNALUL DE ARGEȘ LA COMANDA PRO ROMANIA ARGES. CMF 11200008

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii