Web Analytics
scris vineri, 11.10.2024

Bogdan Andone, antrenor FC Argeș: „Selecționerul Ciprului va schimba stilul de joc”

Echipa națională de fotbal a României va juca pe terenul Ciprului, într-un meci din etapa a treia a Ligii Națiunilor. Partida dintre cele două formații este programată sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 21.45.

Bogdan Andone, antrenor FC Argeș: „Selecționerul Ciprului va schimba stilul de joc”

Înaintea acestui duel, Bogdan Andone, fostul antrenor al lui Apollon Limassol în perioada februarie 2023 – august 2023, a vorbit despre ceea ce s-a schimbat la naționala Ciprului odată cu instalarea noului selecționer Sofronis Avgousti (47 de ani), dar și ce trebuie să facă ”tricolorii” pentru a câștiga toate cele trei puncte din această deplasare. 

Bogdan Andone, antrenorul echipei FC Argeș, a subliniat că Sofronis Avgousti este un tehnician mult mai ofensiv decât predecesorul său de pe banca naționalei Ciprului, Temur Ketsbaia (56 de ani). 

Andone a fost campion cu Apollon Limassol, ca jucător, dar a și antrenat recent gruparea cipriotă. Când a jucat la Apollon, l-a avut coleg pe selecționerul Sofronis Avgousti, 47 de ani, pe care apoi l-a întâlnit ca adversar în campionat, ambii fiind atunci tehnicieni. Sofronis a fost portarul lui Apollon inclusiv în perioada în care Ilie Dumitrescu a condus formația din Limassol.

”În ultimii doi ani a fost selecționer Temur Ketsbaia. Când am antrenat Apollon Limassol, aveam între 5-7 jucători la echipa națională a Ciprului. Sistemul era ultra-defensiv, 5-4-1, 5-3-1.

Cu acest nou selecționer, Sofronis Avgousti, am fost coleg la Apollon. Sunt sigur că va schimba stilul de joc și mentalitatea echipei. El va juca 4-2-3-1, 4-1-4-1. Acesta este stilul lui, o să facă și pressing ofensiv, asta e ceea ce le transmite echipelor”, a spus Andone, la emisiunea Digi Sport Special. 

Tehnicianul echipei din Trivale a susținut că ”tricolorii” vor reuși să se impună în fața Ciprului dacă vor avea un joc combinativ și dacă vor fi rapizi pe contraatac.

„Dacă vom reuși să ducem mingea după prima linie de pressing a lor ne vom crea ocazii bune. Dacă reușim să ne impunem jocul de pase, de construcție, cu siguranță ne vom crea ocazii.

Calitatea noastră este tranziția pozitivă, contraatacul. Suntem jucători rapizi. Vor fi momente în care vom avea posesia și când vom conduce jocul pe contraatac.

Din punctul meu de vedere, ar trebui să câștigăm. Avem calitate, avem valoare. Am încredere că vom avea un joc consistent și că vom face un rezultat bun”, a mai spus Andone. 

Citește și: Dincolo de gazon. Viorel Tudose: „Marele meu viciu este FC Argeş. Bunicul meu se numea Dobrin”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...