Web Analytics
scris vineri, 21.06.2024

Boala transmisă rapid în Europa a ajuns şi în România

Țânțarii continuă să fie o amenințare globală, iar în Europa, inclusiv în România, a fost identificată o specie invazivă care ar putea crește numărul cazurilor de febră dengue. Epidemiologii atrag atenția că acest fenomen poate duce la o creștere a incidenței bolilor transmise de țânțari.

Boala transmisă rapid în Europa a ajuns şi în România

Alertă sanitară: boala transmisă rapid în Europa a ajuns şi în România. Bolile transmise de țânțari reprezintă o amenințare reală, chiar și pentru țara noastră, afirmă medicii epidemiologi. O specie invazivă de țânțar s-a răspândit în 13 țări europene, inclusiv România, crescând riscul de apariție a febrei dengue.

Citește și: Nereguli în primării: nu au luat măsuri pentru perioada caniculară

Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balș din București, subliniază importanța consultării unui medic înainte de a călători în zone cu risc ridicat de îmbolnăvire. „În momentul în care mă gândesc să plec într-o zonă exotică, ar trebui ca cel puţin cu o lună înainte să fac un consult la un cabinet de medicina călătorului”, a spus Adrian Marinescu, potrivit TVR Info. „Sunt şi complicaţii, cum ar fi forme hemoragice de febră dengue, care pot duce şi la deces. Este foarte important de luat în calcul, de gândit riscul, şi mai ales pentru cei care au venit din zone cu risc real să se ia în calcul şi diagnosticul de febră dengue”, a mai adăugat Andrei Marinescu.

Pentru a preveni bolile tropicale, epidemiologii recomandă vaccinarea. Astfel, este esențial să vă informați și să vă protejați adecvat înainte de a călători în zone exotice, pentru a vă asigura o vacanță în siguranță și fără probleme de sănătate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită