Web Analytics
scris joi, 10.09.2020

„Blocul cu 6 etaje între trei case”, declarat ilegal de autorităţile statului

Referitor la situaţia din Găvana 3 „bloc cu 6 etaje între 3 case” se cunoaşte faptul că Oltei Spiridon (foto) şi Diguţă Nicolae, vecini cu terenul pe care se vrea construcția blocului respectiv, au primit mai multe răspunsuri de la autorităţile statului, care arătau ilegalitatea cu care s-a procedat.
Cu toate acestea, Primăria Piteşti, prin Consiliul Local, a aprobat, în şedinţa ordinară din 25.06.2020, planul urbanistic zonal (PUZ) în vederea construirii de „clădiri, locuinţe colective şi birouri” în regim de înălţime mai mare decât cel prevăzut de Legea 350/2001.
Însă, în data de 11.08.2020, Spiridon Oltei, de profesie jurist şi fost cadru militar, a primit următorul răspuns de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, care arată cât se poate de limpede modul ilegal în care au procedat în acest caz Primăria și Consiliul Local Pitești:
„Personal cu atribuţii de control din cadrul Inspectoratul de Stat în Construcţii Sud-Muntenia a efectuat verificări cu privire la respectarea prevederilor legale la avizarea și aprobarea documentaţiei de urbanism de tip plan urbanistic zonal pentru investiţia «clădire locuințe colective și birouri», din jud. Argeș, mun. Pitești, str. Ion Minulescu nr. 21.
S-a constatat că documentația menționată mai sus, ce a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local al Mun. Piteşti nr. 169/25.06.2020, nu respectă prevederile art. 32. (7) din Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulterioare.
Față de cele constatate, I.R.C. Sud-Muntenia a sesizat Instituţia Prefectului jud. Argeş cu solicitarea de a analiza şi de a efectua verificări cu privire la legalitatea H.C.L 169/25.06.2020 pentru a dispune măsurile legale care se impun conform legii”.
„Conform legii”, înseamnă ca Prefectura să solicite în instanță anularea hotărârii ilegale a Consiliului Local Piteşti.
Urmărim şi noi să vedem ce măsuri se vor lua împotriva celor vinovaţi, astfel ca în viitor noul primar şi noul Consiliu Local să nu mai încalce legea, pentru că oraşul Piteşti este grav afectat din punct de vedere arhitectural, iar cartierul Găvana este făcut praf din cauza haosului existent.

„Blocul cu 6 etaje între trei case”, declarat ilegal de autorităţile statului

Marian Staicu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Domnilor jurnaliști, cel care a dat aprobare pentru respectivul bloc este chiar Cristian Gentea șeful comisiei de urbanism din primărie și consilier local, aspirant la fotoliul de primar și pe care dvs la Jurnalul de Argeș îl pupați în……

Ultimele articole