Web Analytics

Birocraţia amână începerea lucrărilor la noul mall din Piteşti

de | 27.02.2020 13:34 | Economie

Proiectul dezvoltat de compania Prime Kapital legat de viitorul mall din Pitești, din cartierul Tudor Vladimirescu, a făcut pași importanți în ultima vreme. S-a obţinut acordul de mediu, au avut loc la sediul Primăriei Piteşti cele două dezbateri publice impuse de lege prin care s-a dat undă verde proiectului din punct de vedere al protecţiei mediului şi se așteaptă începutul lunii martie pentru emiterea autorizaţiilor care să permită debutul lucrărilor la pasarela rutieră ce va permite legătura peste calea ferată a locuitorilor din Tudor Vladimirescu.

Deși lucrurile au intrat pe un făgaș normal, după rezolvarea așa-ziselor probleme de mediu cu privire la construirea noului mall din Tudor Vladimirescu, iată că o altă piedică apare în calea acestui proiect, cauzată de faptul că Primăria Pitești nu are arhitect-şef. „Am dat aviz în comisia de circulaţie privind amenajarea accesului din cadrul proiectului. Nu putem merge mai departe fiindcă nu avem un arhitect-şef, sperăm să rezolvăm… Este o problemă de urbanistică pe care o rezolvăm poate printr-un protocol cu Consiliul Judeţean, să luăm de acolo un arhitect-şef. Vedem…”, precizează primarul Cornel Ionică.
”Investiția respectivă nu este blocată doar din cauza faptului că nu avem arhitect-șef, mai sunt și alte probleme. Acolo unde ar trebui să fie piciorul pasarelei, sunt și un loc de joacă și un spațiu verde. Și pentru orice metru pătrat de spațiu verde căruia i se dă altă destinație trebuie hotărâre de Consiliu Local. Este destul de complicat din punct de vedere juridic să declarăm o suprafață de utilitate publică și să o dăm unui investitor privat. Sunt destul de multe probleme. Trebuie găsite soluții. Este clar că ne dorim că toții această investiție. Este un plus din toate punctele de vedere, se vor crea și multe locuri de muncă. De aceea nu am înțeles acele ONG-uri care se opuneau să se facă mall acolo. Vă garantez că în acest an toată procedura va fi parcursă”, a declarat viceprimarul Sorin Apostoliceanu.

Proiect de 80 de milioane de euro

Proiectul de 80 de milioane de euro dezvoltat de către Prime Kapital va consta şi într-o regenerare urbană a zonei unde se va construi viitorul centru comercial, intitulat Argeş Mall. Investiţia se va desfăşura pe o suprafaţă de 13 hectare, în cartierul Tudor Vladimirescu din Piteşti, în locul sit-ului industrial actual. Centrul comercial va genera în mod direct aproximativ 1.400 locuri noi de muncă.
Proiectul va avea o suprafaţă comercială închiriabilă de 55.000 m2 şi, în funcţie de cerinţele pieţei, o componentă rezidenţială. Ancora centrului comercial este reprezentată de un hipermarket Carrefour desfăşurat pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 m2.
„În Piteşti avem un proiect de reconversie urbană în apropierea centrului oraşului, mai precis în cartierul Tudor Vladimirescu, dincolo de calea ferată. Avem acolo un site de 13 hectare unde acum se desfăşoară activităţi de industrie grea în apropierea blocurilor. Activităţile care se desfăşoară acum acolo vor fi relocate, astfel încât nu se vor pierde locuri de muncă şi în locul lor inserăm activităţi mult mai prietenoase cu mediul înconjurător şi mult mai potrivite cu ţesutul urban existent în imediata vecinătate. Pe amplasamentul respectiv vom construi un mall de circa 80.000 mp şi o componentă de infrastructură publică ce lipseşte de foarte mulţi ani din oraş – anume o pasarelă auto şi pietonală ce va lega acel cartier, în care locuiesc mai bine de 16.000 de piteşteni (peste 10% din populaţia Piteştiului), de restul oraşului. Respectiva infrastructură necesită o investiţie de peste 6 milioane euro, pe care o vom finanţa din surse proprii şi o vom dona municipalităţii la final. Investiţia în acest proiect este de 80 de milioane euro”, spune Mihai Vasilescu, partener Prime Kapital.
Prime Kapital este un dezvoltator, investitor şi operator imobiliar important, activ în Europa Centrală şi de Est. Cu o prezenţă amplă pe piaţa din România, acesta este integrat pe verticală. Echipa P.K. numără peste 200 de specialişti în domeniul imobiliar, specialişti ce îmbină competenţe multidisciplinare şi acoperă întregul lanţ valoric specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziţia, designul şi construcţia proiectelor, până la închirierea, vânzarea şi administrarea proprietăţilor.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii