Web Analytics
scris luni, 12.06.2023

BioNTech, dată în judecată din cauza efectelor secundare ale vaccinului COVID-19

Compania germană BioNTech, care alături de grupul american Pfizer a furnizat vaccinuri anti-Covid, se va prezenta luni la tribunal pentru a se apăra într-un proces intentat de o femeie din Germania care solicită despăgubiri pentru presupuse efecte secundare ale vaccinului produs de companie împotriva COVID-19, primul dintre posibilele sute de astfel de cazuri din această ţară, transmite duminică Reuters, citată de Agerpres.ro.

BioNTech, dată în judecată din cauza efectelor secundare ale vaccinului COVID-19

Citește și: Un bărbat a primit o factură la energie mai mare decât pensia sa

Femeia, care în baza legii germane privind confidenţialitatea a cerut ca numele său să nu fie făcut public, a dat în judecată producătorul german de vaccinuri, solicitând daune de cel puţin 150.000 de euro (161.500 de dolari americani), pentru prejudicii corporale, precum şi despăgubiri pentru daune materiale nespecificate, potrivit firmei de avocatură Rogert & Ulbrich care o reprezintă şi tribunalului regional din Hamburg. Reclamanta susţine că în urma vaccinului s-a confruntat cu dureri în zona superioară a corpului, umflături ale extremităţilor, oboseală şi tulburări de somn. Prima audiere are loc luni.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...