Web Analytics

Bine aţi venit în Argeş, bine aţi venit în Evul Mediu!

de | 25.07.2019 13:53 | Opinii

Titlul de mai sus nu este o ironie, ci o realitate dură, cinică și ce se perpetuează constant. O realitate ce face prea des Argeșul de râsul României, punând în umbră numeroasele valori nepromovate sau ignorate ale județului. O realitate ce, în combinație cu festivismele fără substanță ale prea mulților politruci din Argeș, face ca județul să fie anchilozat de prea multe decenii într-un timp îndepărtat, departe în prea mare procent de civilizație și modernitate. Și o cauză esențială e faptul că, în mare parte, figurile politice și șefii de instituții publice sunt prinși într-o frăție a interesului propriu și a nepăsării față de comunitate.
Și cum să nu fie Argeșul în Evul Mediu când zeci de oameni au fost ținuți sclavi timp de 12 ani la Berevoești fără ca vreo autoritate să se sesizeze? Și asta în condițiile în care erau indicii. Cum să nu fie județul nostru unul primitiv în condițiile în care timp de câțiva ani copile cu vârste sub 14 ani de la Leordeni au fost trimise în Germania și forțate să facă sex cu oameni de afaceri? Ce a făcut Protecția Copilului Argeș legat de cele două cazuri ”celebre” înainte ca acestea să explodeze în spațiul public? Nimic. Pentru că funcționarii săi, inclusiv cei cu funcții de conducere, sunt mai ocupați să își încaseze salariile decât să meargă pe teren prin județ și să se informeze, să ia măsuri acolo unde sunt abuzuri grave. Iar criticile sunt valabile și pentru destui polițiști ”suspect” de cuminți și pentru angajații impasibili din primării.
Cum să nu fie Argeșul în Evul Mediu când un om de afaceri a murit după ce a fost bătut crunt de doi romi în trafic la Merișani? Da, Argeșul e în Evul Mediu și pentru că -lucru absolut șocant- încă avem zeci de școli și mii de gospodării cu WC în fundul curții. Da, pentru că e interes din partea politicienilor ca multe zone rurale să rămână nedezvoltate și ignoranța, cultivată până la paroxism, să aducă voturi cu toptanul.
Apropo de Leordeni și de prostituția infantilă de acolo, în aceeași comună un om de afaceri a fost bătut cu sălbăticie și legat acum un an și jumătate, iar agresorii nu au fost prinși nici până acum. Unde e eficiența Poliției?
Și mai pot da zeci de exemple în sprijinul afirmației că Argeșul e în Evul Mediu. Cum ar fi cazul zecilor de romi care s-au bătut ziua în centrul comunei Bascov cu săbii și topoare. Unde e legea aplicată la sânge? Nicăieri…
Și toate aceste orori constante se petrec într-un județ în care s-au născut atâtea personalități, într-un județ cu un potențial economic și turistic imens, dar… degeaba.
Avem potențial turistic, dar facem turism doar pe… hârtie, cu pliante penibile plătite de UE și cu centre de informare turistică inutile, ineficiente și jenante, construite tot cu bani de la Bruxelles. Avem atâtea obiective ce ar putea atrage sute de mii de turiști străini și sute de milioane de euro, de la barajul Vidraru, Transfăgărășan și Biserica în piatră de la Corbi, până la Vila Florica, Muzeul Golești sau Mănăstirea Curtea de Argeș. Însă marketingul turistic concret e inexistent. Pentru că prea multora nu le pasă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii