În Argeș, în perioada 18-21 aprilie, peste 300 de polițiști, din toate domeniile de activitate, au fost zilnic la datorie astfel încât cetățenii să nu aibă parte de evenimente neplăcute.
În perioadă menționată, polițiștii au fost sesizați prin apeluri de urgență în legătură cu 704 evenimente (media zilnică fiind de 176 de evenimente), dintre care 334 au necesitat deplasarea la fața locului – după cum a informat Biroul de presă al IPJ Argeș.
Citește și: Adolescenta care a murit după ce a căzut de pe trotineta electrică urma să împlinească joi 16 ani
Din totalul evenimentelor sesizate prin 112, 45 au fost evenimente rutiere soldate doar cu pagube materiale, iar 7 au fost accidente, în urma cărora a rezultat rănirea sau decesul unor persoane.
Polițiștii au organizat și 47 de acțiuni privind siguranța rutieră, asigurarea ordinii și liniștii publice, prevenirea faptelor contra patrimoniului, săvârșite prin nesocotirea încrederii sau prin însușirea pe nedrept, prevenirea actelor de comerț ilicit și respectarea normelor sanitar-veterinare, precum și acțiuni de prevenire a faptelor care aduc atingere a vieții și integrității fizice.
În aceeași perioada 18-21 aprilie, au fost legitimate 3.416 persoane, au fost efectuate 240 filtre rutiere, fiind verificate 2.347 de autovehicule și efectuate 1.044 de testări pentru detectarea consumului de alcool sau a substanțelor psihoactive.
În medie, zilnic, peste 35 de polițiști rutieri argeșeni au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a vitezei excesive și a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv. De asemenea peste 200 de polițiști ai strucuturillor de ordine publică au acționat în medie, zilnic, pentru menținerea unui climat de ordine publică.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 1.099 de sancțiuni contravenționale, însumând peste 280.000 de lei. Polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 82 de permise de conducere și au retras 65 de certificate de înmatriculare.
Dintre abaterile la regimul rutier constatate, 199 au fost depășiri ale regimului legal de viteză. Dintre permisele de conducere reținute, 35 au fost ca urmare a depășirii cu mai mult de 50 km/h a vitezei legale, iar 12 – ca urmare a consumului de alcool, în limite care implică răspunderea de natură contravențională – mai arată sursa citată.
În această perioadă, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 3 infracțiuni pentru conducerea sub influența alcoolului (art. 336 alin. 1 din Codul Penal, ca urmare a unor rezultate ale testării cu aparatul etilotest mai mari decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 3 infracțiuni de conducere fără drept (art. 335 alin. 1 din Codul Penal).
0 Comentarii