Biblioteca „Victor Slăvescu” a Academiei de Studii Economice din București, cu ocazia reuniunii Amicalei Bibliotecarilor și Bibliofililor, a organizat joi, 12 februarie, lansarea volumului „Carte, tipar și bibliotecă în epoca brâncovenească. Mentalități și programe culturale”.
Volumul, care a apărut la Editura Tiparg în anul 2014, este îngrijit de Octavian Mihail Sachelarie, Gheorghe Buluță, Agnes Erich și Victor Petrescu și este editat de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș și Amicala Bibliotecarilor și Bibliofililor.
Amicala Bibliotecarilor & Bibliofililor este un grup informal de profesioniști ai cărții și bibliotecilor, interesați de istoria și valorile domeniului, dar și de tendințele contemporane în biblioteconomie și știința informării, care și-au propus să dezbată anual o anumită temă și să realizeze, în consecință, studii și articole pentru un volum colectiv. Volumul „Carte, tipar și bibliotecă în epoca brâncovenească” este structurat pe cinci mari capitole și cuprinde 27 de articole scrise de bibliofili și specialiști în istoria, patologia și restaurarea cărții. Cuvântul de întâmpinare i-a aparținut Alinei Croitoru, directorul Bibliotecii ASE din București. Invitatul de onoare a fost prof.univ. dr. Radu Homescu, fostul ambasador al României în Filipine și Israel, care a punctat câteva aspecte esențiale ale volumului lansat.
Un merit aparte în realizarea acestui volum revine bibliotecarelor Lucreția Picui și Gabriela Tomescu, de la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, prezente la București în calitate de editoare ale volumului lansat, responsabile cu aspectul tehnico-grafic al acestuia, dar și pentru studiile personale: „Tipăriturile brâncovenești din Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș și „Un sfetnic cultural, Antim Ivireanul și începuturile limbii române moderne”.
Sabina Busuioc

Pitești. Două filme la Cinematograful „Mircea Diaconu”, în weekend
Sâmbătă, 5 iulie, la ora 18.00, la Cinematograful de artă „Mircea Diaconu” din Pitești este...
0 Comentarii