Web Analytics

Biblioteca te citeşte. Tu ascultă şi bucură-te!

de | 17.05.2017 20:58 | Cultură

9 biblioteca01Miercuri, 10 mai, a demarat, la Colegiul Național „I.C.Brătianu”, Proiectul BIBLIOTECA TE CITEȘTE. Gândit să atragă atenția publicului activ din Pitești, pentru care, astăzi, cartea și lectura sunt mai degrabă lux și moft decât nevoie și așteptare, proiectul se va desfășura de-a lungul acestei luni, în fiecare miercuri, într-o altă incintă. După Colegiul Național „I.C.Brătianu”, gazde vor fi Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș – 17 mai, Școala Gimnazială „Nicolae Simonide” – 24 mai, „Terasa Artiștilor” – 31 mai.

Următoarea etapă a proiectului – la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș

La Colegiul „I.C. Brătianu”, s-au aflat în prim-plan poetele Liliana Rus și Lucreția Picui care, după lectura delicată – duet de violină-pianină – au răspuns cu grație la întrebările adresate de liceenii de clasa a zecea, atât de frumos neteziți, șlefuiți într-ale limbii literare și-ale gândirii cu nerv, de prof. Lucian Costache. De remarcat faptul că adolescenții au ascultat atenți ca la rugăciunea inimii și că au adresat întrebări pretențioase, care le-au stârnit pe invitate la poveste.

9 biblioteca02Despre viața de poet, despre cum era odinioară în literatură și nu mai poate fi  astăzi, despre profilul cititorului lor ideal, chiar și despre calculatorul-scriitor, care să integreze cuvintele prețioase într-un text fără inimă, dar cu minte multă.
Președinta Filialei Argeș a Asociației Naționale a Bibliotecarilor din România, Mihaela Penaru, a reușit să-i atragă în „Bătălia Cărților”, concurs de lectură ajuns la a patra ediție, le-a arătat cum îi poate ajuta frecventarea Centrului Europe Direct Argeș în alegerea carierei și le-a prezentat cărțile noi de la Biblioteca „Dinicu Golescu”.
Astăzi, distinsul președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, George Caval, va fi gazdă elegantă pentru alți doi poeți – Silvia Petre-Grigore și Alexandru Mărchidan – acompaniați  de glasul unic și de chitara unei ziariste cu temperament – Iulia Bădulescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii