Web Analytics

BCR îşi vinde sediul din Câmpulung

de | 21.11.2019 13:35 | Economie

Administraţia locală din Câmpulung a refuzat oferta Băncii Comerciale Române de a cumpăra imobilul pe care aceasta îl deţine în centrul municipiului muscelean! Este a doua oară în această toamnă când i se propune o clădire spre cumpărare şi când declină oferta.
O dovadă că bugetul local nu mai e pungă plină, ca în anii anteriori, şi un motiv în plus pentru primarul Liviu Ţâroiu să afirme că, în materie de achiziţii imobiliare, prioritatea o reprezintă preluarea de la Tiparg a spaţiului pe care firma piteşteană îl deţine în clădirea fostei primării, acum Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”.
BCR a informat Primăria despre intenţia de vânzare a clădirii fiindcă, potrivit legii, municipalitatea are drept de preempţiune în acest caz, mai ales că imobilul se află în zona sitului urban „Oraşul istoric Câmpulung”. Nu s-a uzat de dreptul de preferinţă, aşa că blocul cu trei etaje din centrul istoric va fi cumpărat de altcineva. Nu de Ministerul Culturii, care, de asemenea, a fost solicitat la fel ca Primăria Câmpulung să cumpere clădirea şi, tot la fel, a refuzat oferta.
Valoarea de vânzare a imobilului cu 69 de încăperi şi teren de 1.200 mp este de 396.600 euro. Înstrăinarea este condiţionată de menţinerea BCR în spaţiul de la parter şi demisol în calitate de chiriaş, timp de zece ani, contra unei plăţi lunare de circa 2.500 de euro. Un calcul simplu arată faptul că viitorul cumpărător îşi va recupera aproape integral banii numai din chiria plătită de bancă.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole