Web Analytics

BCM U Pitești înregistrează a șasea victorie în 9 meciuri și se instalează provizoriu pe locul 2 al clasamentului

de | 7.01.2021 18:36 | Actualitate, Sport

 

Astăzi, la Sibiu, alb-violeții au fost conduși cu 10 puncte în ultimele 10 minute, dar au reușit cu greu să învingă cu scorul de 72-68 (21-17, 15-17, 12-23, 24-11), grație mai ales experienței superioare a jucătorilor. BCM U înregistrează astfel a șasea victorie în 9 meciuri și se instalează provizoriu pe locul 2 al clasamentului.

Baschetbaliștii piteșteni au avut controlul în primele două sferturi, pe care le-au dominat cu autoritate. Tudor Costescu a fost atât de sigur de capacitatea echipei sale de a ține meciul în mână, încât și-a permis din nou să evolueze cu patru români pe teren. Cu toate că aruncările de 3 puncte nu au mai intrat cu regularitate, BCM U a ajuns totuși să conducă cu 11 puncte diferență (32-21).

Spre finalul sfertului al doilea, gălățenii s-au apropiat punct cu punct, iar la pauză diferența de pe tabelă nu mai era atât de greu de surmontat, precum a părut în multe momente. “Vulturii” au început să se întreacă în ratări, în timp ce elevii lui Florin Nini s-au apărat mult mai organizat și au contraatacat rapid și eficient. După două egalități scurte, 38-38 și 41-41, CSM Galați s-a distanțat chiar și la 10 puncte (47-57), spre disperarea lui Tudor Costescu.

 

Citește și Dr. Tiberiu Irimia s-a vaccinat anti-Covid

 

Ultimul sfert a reprezentat încercarea disperată a piteștenilor de a reveni în meci și a evita o imensă surpriză. La scorul de 52-61, Galațiul a fost penalizat cu greșeală anti-sportivă, iar Măciucă și Bishop au dus scorul la 57-61. Apoi, Nini l-a pierdut pe Bruncevic, eliminat definitiv pentru 5 greșeli personale, și Piteștiul a reușit egalarea (68-68) cu 36 de secunde înainte de fluierul final., după care a preluat conducerea (70-68) cu 5 secunde rămase de joc.

Ultimul atac al Galațiului nu s-a mai consumat, deoarece moldovenii nu au fost în stare să repună corect mingea în joc, iar meciul s-a terminat cu victoria muncită a Piteștiului: 72-68.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii