Web Analytics

Bătălie pentru scaunul de vicar. Calinic îl vrea pe Caliopie, patriarhul – pe Paisie Lugojanul

de | 17.01.2019 13:01 | Actualitate

În decembrie 2018, protosinghelul Caliopie Ichim a fost ridicat la rang de arhimandrit și stareț al Mănăstirii Argeșului, printr-o hotărâre a Sinodului Bisericii Ortodoxe Române. Într-un cadru festiv, ÎPS Calinic a prezentat credincioșilor hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române privind hirotesia ca arhimandrit și stareț al Mănăstirii Argeșului a părintelui protosinghel Caliopie Cristian Ichim. În calitatea de consilier eparhial responsabil de sectorul economic și construcții, acesta a primit ascultarea de a se ocupa de șantierul noii Catedrale Arhiepiscopale.
Astfel, Înalt Preacuviosul Părinte, noua formulă de politețe cu care clericii și laicii trebuie să i se adreseze unui arhimandrit, a mai urcat un pas important în carieră. Următorul este învestirea ca episcop vicar, ceea ce se va întâmpla probabil foarte curând pentru că, în iunie, ÎPS Calinic împlinește venerabila vârstă de 75 de ani, vârstă la care, în principiu, va trebui să își desemneze continuatorul și nu are nimeni nicio îndoială că propunerea acestuia va fi Caliopie Ichim.
Surse din cadrul Patriarhiei ne-au spus că propunerea patriarhului va fi episcopul vicar al Timișoarei, părintele Paisie Lugojanul. Acesta s-a născut în 1971 în Curtea de Argeș, unde a și făcut Școala Generală și liceul, urmând apoi Facultatea de medicină veterinară, dar și Facultatea de Teologie din cadrul Universității de Vest Timișoara. Ca și Caliopie, episcopul-vicar Paisie urmărește desfășurarea în condiții optime a activității sectorului social-filantropic şi misionar.
În cadrul sectorului economic, Preasfinția sa acordă o atenție deosebită procesului de construcţie, repararea și finalizarea locaşurilor de cult parohiale și mănăstireşti. Cel mai probabil, în această toamnă Sinodul BOR va vota între cei doi sau mai există ca variantă și aducerea unui episcop din Diaspora, pentru desemnarea unui episcop vicar al Argeșului și Muscelului, adică viitorul succesor al lui Calinic și cel care va duce greul administrației Eparhiei.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii