Web Analytics

„Bătălia cărţilor” de la Biblioteca Judeţeană Argeş a ajuns la final!

de | 18.10.2017 19:05 | Cultură

9 cartiJoi, 19 octombrie, în Sala de Conferințe a Bibliotecii, va avea loc finala Concursului Național de Lectură „Bătălia Cărților”, categoria de vârstă 11-13 ani, iar vineri, 20 octombrie, pentru categoria 14-18 ani. Competiția, organizată de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, în colaborare cu Filiala Argeș a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, are drept  scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor.

În cadrul concursului, au fost propuse spre lectură cele mai noi apariții editoriale destinate copiilor și adolescenților, punându-se accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.
La categoria 11-13 ani – s-au înscris 124 de copii, dintre care 40 au întrunit condițiile pentru a ajunge în semifinală. Semifinala a avut loc în data de 13 octombrie, doar 14 rămânând finaliști, iar la categoria 14-18 ani s-au înscris 58 de adolescenți, iar 14 au ajuns direct în finală.

Cititorul Anului va primi o tabletă

Finala va consta într-o dezbatere cu tema „Convinge-mă să citesc”. Fiecare participant va trebui să își prezinte și susțină cartea preferată, una dintre cele 10 din concurs, și să răspundă întrebărilor din partea juriului și a celorlalți concurenți. Juriul va ține cont de argumentare, exprimare, convingere și originalitate. Finaliştii vor fi însoţiţi de susţinători – colegi de clasă, profesori, părinţi.
Participantul care va răspunde cel mai frumos și mai argumentat va deveni Cititorul Anului. De asemenea, se va acorda premiul pentru Cea mai buna fișă de lectură. Cartea care s-a bucurat de cele mai multe aprecieri și a fost votată cu cel mai mare punctaj va deveni Cartea Anului.
Premiile vor consta în cărți și materiale promoționale. Pe lângă acestea, Cititorul anului, desemnat la ambele categorii de vârstă, va primi un dispozitiv mobil de comunicații, tip TABLETĂ.
Vă așteptăm joi, 19 octombrie, respectiv vineri, 20 octombrie, începând cu ora 9.30, la finala celor înscriși la categoria 11-13 ani și respectiv 14-18 ani, din cadrul concursului „Bătălia cărților”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii