# S-a încheiat un nou contract cu Asociaţia „Anima”, deși în cei 10 ani de când aceasta activează în oraș nu a prezentat niciun raport privind îndeplinirea obligațiilor contractuale.
Municipiul Câmpulung s-a asociat din nou cu Asociaţia „Anima” în scopul gestionării problemei câinilor fără stăpân, după ce a expirat contractul încheiat în 2004 pe o perioadă de 10 ani. Deşi rezultatele execuţiei contractuale sunt dezamăgitoare, primarul Călin Andrei a susţinut noua asociere, iar consilierii locali au fost de acord cu o înţelegere pe doar trei luni. În această perioadă se aşteaptă concretizarea propunerii unui partener german al „Anima”, de realizare a unui nou adăpost pentru câini.
Câinii nu au dispărut
În zece ani nu au dispărut câinii din Câmpulung, deşi promisiuni în acest sens au fost date de multe ori. Problema este discutată mereu în Consiliul Local, în presă şi pe stradă, dar fără nicio reacţie din partea autorităţilor locale sau a celor de la Asociaţia „Anima”, cei care, prin contract, s-au obligat să gestioneze situaţia animalelor fără stăpân. Şi totuşi, în aceste condiţii municipalitatea a acceptat solicitarea de înnoire a înţelegerii contractuale, primarul Călin Andrei solicitând Consiliului Local acest lucru. Numai că reacţiile nu au fost deloc favorabile, iar termenul contractual s-a schimbat din „până la amenajarea noului adăpost” în „trei luni”. În acest timp se va constata dacă „Anima” şi partenerii din Germania vor demara lucrările la un alt adăpost, aşa după cum s-a anunţat în urmă cu o jumătate de an. Dacă lucrurile nu vor evolua în acest sens, consilierii locali din Câmpulung vor ca serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân să fie scos la licitaţie.
În cei zece ani de relaţie contractuală între Municipiul Câmpulung şi Asociaţia „Anima” nu s-a realizat nicio dare de seamă, nicio raportare a situaţiei îndeplinirii clauzelor contractuale. Se ştie doar că la adăpostul din Grui sunt cazaţi peste 1.000 de câini, dar nu se cunoaşte numărul animalelor care sălăşluiesc încă pe străzile localităţii. Lipsa de deferenţă manifestată de către responsabilii „Anima” faţă de interesul comunităţii a dus la crearea în interiorul Consiliului Local a ideii că problema nu va fi rezolvată cu un asemenea partener. „Trebuie să luăm o decizie radicală, să rupem pisica în două în cazul câinilor vagabonzi”, a fost opinia susţinută în plen.
Un exemplu al modului cum s-a desfăşurat relaţia Primărie-„Anima” în acest context este dat şi de faptul că ambele părţi au încălcat un act judecătoresc constând într-o tranzacţie. Anul trecut, ziarul „Evenimentul muscelean” a avut câştig de cauză într-un proces intentat administraţiei locale şi Asociaţiei cu câinii, prevederile deciziei luată de judecători vizând obligaţia ca într-o perioadă de 14 luni de zile Câmpulungul să fie golit de câinii fără stăpân. Au trecut 13 luni şi nopţile în municipiul muscelean sunt ca cele dintr-un deşert plin de coioţi.
Cătălin Ion Butoiu
0 Comentarii