Bastonul lui Eminescu, la Muzeul Judeţean Argeş

de | 21.01.2021 13:17 | Actualitate, Cultura

Muzeul Județean Argeș deține în patrimoniu bastonul marelui poet național Mihai Eminescu, care este o piesă clasată la categoria ”Tezaur”. „Dăruit lui Eminescu în 1876 de Societatea «Junimea» din Iaşi, bastonul este realizat într-un atelier de la mijlocul sec. al XIX-lea, din materiale exotice (fildeş, bambus), metal preţios (argint) şi piele. Are sculptată în basorelief monograma poetului («M.E.»), încadrată într-un decor floral. Piesa a ajuns la un fost guvernator al Bucovinei, care i-a dăruit-o unei rude, farmacistul Nicolae Nicolescu, cel care a vândut-o apoi Muzeului Judeţean Argeş în 1975”, transmit reprezentanții CJ Argeș.
Citește și Papa Ioan Paul al II-lea a recitat „Rugăciune pentru Maica Domnului” de Eminescu

 

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....