Web Analytics
scris joi, 25.07.2024

Barometrul corupției în UE. Pe ce loc se află România

Majoritatea europenilor consideră că în țara lor corupția este destul de răspândită, arată rezultatele unui recent Eurobarometru. Conform sondajului, 68% dintre cetățenii UE cred că fenomenul corupției este prezent în propriile lor țări, potrivit Realitatea.net.

Barometrul corupției în UE. Pe ce loc se află România

Grecia se află pe primul loc în topul percepției corupției, cu un procent alarmant de 98%. Urmează Portugalia cu 96%, Malta cu 95% și Slovenia, tot cu 95%. La polul opus, țările cu cele mai mici procente sunt Finlanda (18%), Danemarca (26%) și Luxemburg (43%).

Citeşte şi: Femeie atacată de câini la Găeşti. Poliţia a amendat Primăria

În ceea ce privește România, aceasta se situează în zona mediană a clasamentului, cu 75% dintre respondenți considerând că la noi corupția este destul de răspândită. Acest procent este cu 7 puncte procentuale peste media Uniunii Europene, dar semnificativ mai mic decât cele mai ridicate scoruri înregistrate în alte state membre.

Această plasare indică faptul că, deși România nu este percepută ca fiind printre cele mai corupte țări din UE, corupția rămâne o problemă semnificativă pentru mulți cetățeni. Eurobarometrul subliniază astfel necesitatea continuării eforturilor de combatere a corupției și de promovare a transparenței în administrația publică și sectorul privat din România.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită